ΚΟΣΜΟΣ

Μία υπουργός επιθεωρεί το στρατό

Μία υπουργός επιθεωρεί το στρατό

Η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας επισκέφθηκε τους γερμανούς στρατιώτες παραμονές Χριστουγέννων. Εκτός από το μήνυμα των ημερών τους διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους.

Tο στρατόπεδο «Μαρμάλ» είναι η μεγαλύτερη γερμανική βάση εκτός της χώρας. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Μαζάρ ι Σαρίφ του Αφγανιστάν στους πρόποδες του Χιντουκούς. Εκεί φιλοξενούνται 3.500 στρατιώτες από 12 χώρες, εξ αυτών οι 2500 είναι Γερμανοί.

Στη διήμερη επίσκεψή της, που κάλυψαν τουλάχιστον 45 δημοσιογράφοι από εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, η υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε για την αποστολή των γερμανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2014 αλλά και για τα καθημερινά τους προβλήματα. Οι σύμβουλοι της φον ντερ Λάιεν, στρατιωτικοί και πολιτικοί, που οργάνωσαν την επίσκεψη, ήθελαν να αποφύγουν πάση θυσία την εικόνα μιας επίσκεψης – σόου. Ραντεβού εκτός στρατοπέδου δεν έγιναν, ούτε και συναντήσεις στη Καμπούλ. Η σύντομη προετοιμασία του ταξιδιού δεν το επέτρεψε. Ακόμη και ο γερμανός πρέσβης στο Αφγανιστάν μετακινήθηκε προς το βορρά μαζί με τον επικεφαλής της Σταθεροποιητικής Δύναμης του Νάτο (ISAF), τον αμερικανό στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, για να γνωρίσουν τη νέα υπουργό.

Πωα θα φάνηκε άραγε στους στρατιώτες η παρουσία της πρώτης γυναίκας υπουργού Αμυνας;