ΚΟΣΜΟΣ

Δίδυμα γέννησε μία 60χρονη στην Κίνα

Δίδυμα γέννησε μία 60χρονη στην Κίνα

Μια Κινέζα ηλικίας 60 ετών γέννησε δίδυμα κοριτσάκια, αφού υποβλήθηκε σε επιτυχημένη εξωσωματική γονιμοποίηση κι έτσι πιθανόν έγινε η πιο ηλικιωμένη γυναίκα που απέκτησε παιδί στην χώρα, όπως έγραψε επίσημο μέσο ενημέρωσης της Κίνας.

Η Χαϊλίν Σενγκ, ηλικίας σήμερα 63 ετών, είχε χάσει την πρώτη της κόρη, η οποία πέθανε από δηλητηρίαση σε δυστύχημα διαρροής υγραερίου λίγο πριν από τα 30ά της γενέθλια.

Δεν είναι η μόνη, καθώς σύμφωνα με μια εκτίμηση της εθνικής επιτροπής οικογενειακού προγραμματισμού της Κίνας κάθε χρόνο περίπου 76.000 οικογένειες στη χώρα χάνουν το μοναχοπαίδι τους.

«Για να επιβιώσω και να απελευθερωθώ από τη μοναξιά μου, αποφάσισα να αποκτήσω άλλο ένα παιδί, παρά την προχωρημένη μου ηλικία», σημείωσε η Σενγκ σε δηλώσεις της σε εφημερίδα.

Οι γιατροί στρατιωτικού νοσοκομείου στην πόλη Χεφέι (στα ανατολικά της χώρας) δέχθηκαν να τη βοηθήσουν πραγματοποιώντας την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η Χαϊλίν Σενγκ τελικά γέννησε στις 25 Μαΐου 2010 τη Ζιζί, με βάρος 1,85 κιλά και τη Χουιχούι που ζύγιζε 1,45 κιλά.