ΚΟΣΜΟΣ

Σταθερή, αλλά κρίσιμη η υγεία του Σουμάχερ

Σταθερή, αλλά κρίσιμη η υγεία του Σουμάχερ

Νίκι Λάουντα: Μόνο ο Θεός μπορεί να τον βοηθήσει

Σταθερή, αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ οκτώ ημέρες μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

«Η κλινική εικόνα του Μίκαελ Σουμάχερ είναι σταθερή καθώς βρίσκεται υπό διαρκή θεραπεία και φροντίδα. Ωστόσο, οι θεράποντες γιατροί του τονίζουν ότι εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του κρίσιμη», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου ο Σουμάχερ νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα.

Ο γερμανός πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Φόρμουλα Ένα με 91 νίκες, αριθμό ρεκόρ, έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι σε βράχο.

sum1

Πάντως πηγές τις οποίες επικαλείται η γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche», αναφέρουν ότι η τελευταία αξονική στην οποία υποβλήθηκε το Σάββατο (4/1) ο Σουμάχερ, δεν ήταν καλή.

Την ίδια ώρα, ο Νίκι Λάουντα σε συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο Die Zeit εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία του Σουμάχερ.

«Μόνο ο Θεός μπορεί να τον βοηθήσει», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι κανείς δε μπορεί να εξηγήσει ορισμένα γεγονότα, όπως το ατύχημα του Γερμανού πιλότου.

LAUDA

«Δε μπορώ να κατανοήσω πώς ο Μίκαελ δεν είχε ανάλογο σοβαρό ατύχημα όσο οδηγούσε και του συνέβη κάτι τέτοιο όσο έκανε σκι με την οικογένειά του και τους φίλους του», συμπλήρωσε εμφανώς προβληματισμένος ο Λάουντα.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανείς να έχει πίστη. Κι όλοι οι πιστοί πρέπει να προσευχηθούμε για τον Μίκαελ. Είναι πολύ νέος», συμπλήρωσε.

Η διαθήκη

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ ο πρώην πιλότος της F1 πριν από τρία περίπου χρόνια είχε κάνει τη διαθήκη του.

Ο Σουμάχερ το 2010 είχε παραδεχτεί πως έκανε διαθήκη για την διανομή 900 εκατ. ευρώ, που είναι οι καταθέσεις του, αλλά και των αυτοκινήτων και των ακινήτων που είχε στην κατοχή του.

Μάλιστα όταν το γεγονός είχε έρθει στο φως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε πει ότι έκανε διαθήκη «όχι τόσο για τη Φόρμουλα 1, όσο γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σου συμβούν στην καθημερινή ζωή».

Διαβάστε επίσης:

Δεν έχει βελτιωθεί η υγεία του Σουμάχερ

Στο «μικροσκόπιο» η κάμερα από το κράνος του Σουμάχερ

Όλα στο φως: Συνέντευξη Τύπου για τις συνθήκες ατυχήματος του Σούμι!

Ροή Ειδήσεων