ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Ένα υπερπολυτελές γιοτ πιστή απομίμηση του Μονακό! (pics)

Απίστευτο: Ένα υπερπολυτελές γιοτ πιστή απομίμηση του Μονακό! (pics)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα σχέδια ενός υπερπολυτελούς γιοτ που θυμίζει τους δρόμους του Μονακό

Το εντυπωσιακό σκάφος, αξίας 22 δισεκατομμυρίων λιρών, φέρει το όνομα 'The Streets Of Monaco'.

Το σούπερ γιοτ θα μιμείται βασικά αξιοθέατα της πόλης-κράτους, όπως τα περίφημα Hotel de Paris, Prince's Palace, Loews Hotel, Port Hercule και La Rascasse.

Θα διαθέτει επίσης μια πίστα go kart, η οποία θυμίζει την τη διάσημη πίστα Grand Prix, καθώς και ένα ελικοδρόμιο, μίνι υποβρύχιο, ταχύπλοα, τζετ σκι, πισίνες και τζακούζι.

«Το θέμα βασίζεται γύρω από την ηγεμονία της Μεσογείου, με πρωταρχικό στόχο τη διάσημη πίστα grand prix.Η ιδέα ήταν να αναδημιουργηθεί ως ένα κανονικό λειτουργικό κομμάτι και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί» σχολίασε ο Rob McPherson, ένας από τους εμπνευστές του πρότζεκτ.

Με μήκος 155 μέτρων, το πλοίο μπορεί να φιλοξενήσει 16 άτομα και να πλήρωμα 70 ανθρώπων. Το δωμάτιο του ιδιοκτήτη είναι το πιο πολυτελές όλων. Συνδέεται με ιδιωτικό ασανσέρ και με τους τρεις ορόφους και διαθέτει τζάκι, ιδιωτική αυλή, τζακούζι και πισίνα. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι νέο και ενδιαφέρον, με την αρχιτεκτονική και το περιβάλλον να αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις» αποκάλυψε ο McPherson και πρόσθεσε: «Χρειάστηκαν έξι μήνες για να δημιουργήσουμε το concept του Μονακό. Ο καθένας πρόσθεσε κάτι αγαπημένο και νομίζω το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους. Αν και το κόστος κατασκευής είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, η τιμή εκκίνησης θα είναι περίπου 400 εκατομμύρια λίρες».

Δείτε τις φωτογραφίες: