ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Εκδηλώσεις μνήμης για το ναυάγιο του Concordia

Ιταλία: Εκδηλώσεις μνήμης για το ναυάγιο του Concordia

Μερικές δεκάδες διασωθέντες του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους πριν από δυο χρόνια, συμμετείχαν σήμερα σε πορεία στο Γκροσέτο της Τοσκάνης για τα δυο χρόνια από τη ναυτική αυτή τραγωδία, ενώ κάποιοι επισκέφθηκαν το σημείο του ναυαγίου και άφησαν στεφάνια στη μνήμη των νεκρών.

Οι διασωθέντες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστήριο όπου διεξάγεται η δίκη του καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο και στη συνέχεια τήρησαν ενός λεπτού σιγή μαζί με τους δικηγόρους και τους δικαστές.

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί ακροαματική διαδικασία, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου λόγω της απεργίας των ιταλών δικηγόρων, στην οποία συμμετέχουν και οι συνήγοροι του Σκετίνο.

Ο καπετάνιος του Costa Concordia, o οποίος δεν παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο, έστειλε γραπτή δήλωσή του στην οποία "εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια" στις οικογένειες των θυμάτων. "Συμμετέχω στην ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που άφησε χαραγμένο για πάντα τον πόνο σε όλους μας", πρόσθεσε.

Για τη σημερινή θλιβερή επέτειο έχουν προγραμματιστεί και άλλες εκδηλώσεις στο νησί Τζίλιο όπου σημειώθηκε η τραγωδία. Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και πορεία με πυρσούς, ενώ στις 21:45, την ώρα του ναυαγίου, θα ηχήσουν οι σειρήνες των πλοίων.