ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ουρές χιλιομέτρων για να προσκυνήσουν τα Δώρα των Τριών Μάγων

Ρωσία: Ουρές χιλιομέτρων για να προσκυνήσουν τα Δώρα των Τριών Μάγων

Παρά το τσουχτερό κρύο, καθώς η θερμοκρασία είχε πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου, χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί περίμεναν και σήμερα υπομονετικά στην ουρά, που ξεπερνούσε σε μήκος το 1,5 χιλιόμετρο, προκειμένου να προσκυνήσουν τα Δώρα των Τριών Μάγων, το ανεκτίμητο κειμήλιο της Μονής του Αγίου Παύλου, στο Άγιο Όρος, που εκτίθεται στην Αγία Πετρούπολη.

Περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι προσκύνησαν την Τρίτη το κειμήλιο που εκτίθεται στο μοναστήρι Νοβοντεβίτσι. Οι οργανωτές εκτιμούν ότι σήμερα οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία ενώ οι αρχές εγκατέστησαν τουαλέτες και μεγάλες σκηνές όπου ο κόσμος μπορεί να ζεσταθεί και να πιει ένα ζεστό αφέψημα. «Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να προσκυνήσω αυτό το σπάνιο κειμήλιο και δεν με ενοχλεί να περιμένω στην ουρά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσκύνησαν το κειμήλιο, που μεταφέρθηκε στη Ρωσία από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα και εκτέθηκε αρχικά στον Καθεδρικό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, οι Τρεις Μάγοι προσέφεραν στο νεογέννητο Ιησού χρυσό, λίβανο και σμύρνα όταν πήγαν να τον προσκυνήσουν στη Βηθλεέμ.