ΚΟΣΜΟΣ

La Repubblica: Οι Ιταλοί διανοούμενοι «ψηφίζουν» Τσίπρα

La Repubblica: Οι Ιταλοί διανοούμενοι «ψηφίζουν» Τσίπρα

Υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάσσονται οι Ιταλοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Στο δημοσίευμα προβάλλεται η έκκληση Ιταλών διανοουμένων και καλλιτεχνών, που υπογράφεται μεταξύ άλλων από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Αντρέα Καμιλλέρι, την δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Σπινέλλι, τον φιλόσοφο Πάολο Φλόρες Ντ' Αρκάις, τον ιστορικό και κοινωνιολόγο Μάρκο Ρεβέλλι και τον κοινωνιολόγο και συγγραφέα Λουτσιάνο Γκαλλίνο.

Υπογραμμίζεται, παράλληλα, ότι «αν η Ευρώπη θέλει να επιζήσει πρέπει να αλλάξει ριζικά. Πρέπει να αποκτήσει τα αναγκαία οικονομικά μέσα, με ένα σχέδιο Μάρσαλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να καλύψει τις μεγάλες διαφορές και ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί».

Στο σχόλιο αναφέρεται, τέλος ότι «στο ψηφοδέλτιο αυτό μπορούν να συμπεριληφθούν άτομα τα οποία να ανήκουν και σε συγκεκριμένα κόμματα, αλλά που να μην έχουν εκλεγεί σε σημαντικά αξιώματα και να μην έχουν αναλάβει θέσεις μεγάλης ευθύνης κατά την τελευταία δεκαετία».