ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλωτές χτύπησαν με πλακάτ στο κεφάλι τον Φάρατζ (vid)

Διαδηλωτές χτύπησαν με πλακάτ στο κεφάλι τον Φάρατζ (vid)

Άγρια επίθεση δέχτηκε από διαδηλωτές στο Κλίφτονβιλ ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party -UKIP), Νάιτζελ Πολ Φάρατζ.

Ομάδα διαδηλωτών, που τον περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο «Walpole Bay» όπου διαμένει στην πόλη, του επιτέθηκαν όχι μόνο φραστικά, αλλά και σωματικά, αφού τον χτύπησαν με πλακάτ στο κεφάλι, κατηγορώντας τον -μεταξύ άλλων- για ρατσισμό! Ο 49χρονος πολιτικός που είναι γνωστός για την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο ευρώ, φαινόταν αρκετά ταραγμένος σε βίντεο που έχουν δημοσιευτεί και δείχνουν τη στιγμή του προπηλακισμού του.

Από την... θερμή υποδοχή που του επιφύλασσαν οργισμένοι ακτιβιστές, ο κ. Φάρατζ, «γλίτωσε» με τη βοήθεια αστυνομικών, που τον βοήθησαν να εισέλθει στο ξενοδοχείο. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους βρέθηκαν εκεί για να εκφράζουν την αντίθεσή του στις θέσεις του κόμματος UKIP, ενώ άλλοι είχαν στόχο να επιστήσουν στο κ. Φαράτζ την προσοχή σε θέματα καλής διαβίωσης των ζώων, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών ζώων και την πρόθεση του UKIP να επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς.

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής, αργότερα δήλωσε πως «οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να με βλάψουν, δεν πρόκειται να με σταματήσουν». Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ; (vid)