ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Της κατάσχεσαν 1.243 ακίνητα!

Απίστευτο: Της κατάσχεσαν 1.243 ακίνητα!

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατάσχεσε από ένα και μόνο πρόσωπο 1.243 ακίνητα!


1.243 ακίνητα κατέσχασε η ιταλική οικονομική αστυνομία από την Αντζιόλα Αρμελίνι, κόρη, ιδιοκτήτη μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας. Στην πλειονότητά τους τα αμέτρητα ακίνητα της Ιταλίδας δισεκατομμυριούχου βρίσκονται στη Ρώμη και στον κατάλογο που έχει στα χέρια της η ιταλική δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία.

newego LARGE t 1101 54300177 type12713

Η Αρμελίνι δεν κατέβαλε ποτέ στο δημόσιο τους οφειλόμενους φόρους από είκοσι εταιρίες που φέρεται να είχε ιδρύσει στο Λουξεμβούργο. Τα μη δηλωμένα εισοδήματα της Αρμελίνι υπολογίζονται ότι είναι περίπου 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι φόροι που αναλογούν σε αυτά υπολογίζονται σε 190 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισοδηματίας κατηγορείται, μαζί με έντεκα συνεργάτες της, για παράνομη δράση με σκοπό την φοροδιαφυγή, ενώ η έρευνα των αρχών διήρκεσε έναν χρόνο.

Οι έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας –όπως αναφέρουν τα μέσα της Ιταλίας– έδειξαν ακόμη ότι η μόνιμη κατοικία που δήλωνε στο Μονακό, στην πραγματικότητα ήταν πλασματική και ο ψευδής αυτός ισχυρισμός της είχε στόχο την εξασφάλιση επιπλέον φορολογικών διευκολύνσεων.