ΚΟΣΜΟΣ

Η ερωτική ζωή των Γάλλων προέδρων

Η ερωτική ζωή των Γάλλων προέδρων

Διανοούμενες, τραγουδίστριες, ηθοποιοί, μοντέλα. Οι «αμαζόνες της γαλλικής δημοκρατίας» πέρασαν από το πλευρό των Γάλλων προέδρων, άλλες ως ...σκάνδαλα και άλλες ως...Πρώτες Κυρίες.


Οι Γάλλοι Πρόεδροι είχαν στην πλειοψηφία τους μια ροπή προς την αμαρτία. Η λίμπιντό τους ήταν ο βασικός οδηγός στη ζωή τους και τα ερωτικά τους σκάνδαλα, άλλοτε εν αγνοία κι άλλοτε εν γνώσει των συζύγων τους, έγραψαν τις δικές τους σελίδες στη σύγχρονη γαλλική ιστορία.


Από τον Felix Faure που σβήνει στις 6 Φεβρουαρίου του 1899 στην αγκαλιά της ερωμένης του ύστερα από χρήση αφροδισιακών για να την ικανοποιήσει, μέχρι το πρόσφατο ερωτικό σκάνδαλο του Φρανσουά Ολάντ, στρώθηκαν πολλά χιλιόμετρα από ...μεταξωτά σεντόνια

De-gaulle-gallia-570


O μόνος πιστός Πρόεδρος, αποδεικνύεται ο στρατηγός Σαρλ Ντε Γκόλ καθώς δεν έδωσε ποτέ κανένα δικαίωμα. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν τα μικρά ή μεγάλα τους...ανομήματα.

Ζορζ Πομπιντού ...Ο αθώος
( πρωθυπουργός 1962-1968 και Πρόεδρος 1969-1974)

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν Πρόεδρο αθώο που είχε όμως μια σύζυγο που μάλλον ... έδινε δικαιώματα. Ο Πομπιντού δεν κατάφερε ποτέ να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα της υπόθεσης Μάρκοβιτς, το σκάνδαλο που ξέσπασε το 1968, ύστερα από τη δολοφονία υπό μυστηριώδεις συνθήκες του Σέρβου σωματοφύλακα του Αλέν Ντελόν, που εμπλέκει την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κλοντ Πομπιντού σε ομαδικά σεξουαλικά όργια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα συνομωσίας

valeriegiscarddestaing1509

Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν – Ο ...εκλεκτικός

( 1974-1981)

Από τη Σίλβια Κριστέλ μέχρι την ... Πριγκίπισσα Νταιάνα έφτασε η χάρη του Βαλερί! Το πρώτο σκάνδαλο στη ζωή του Γάλλου προέδρου ξέσπασε το 1984 όταν παραδομένος στη μαγεία του έρωτα, έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σ ένα φορτηγό με γάλατα. Δίπλα του καθόταν η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Μαρλέν Ζομπέρ. Ακολούθησε η γνωστή φωτογράφος Μαρί Λορ Ντε Ντεκέρ, ενώ δεκαετίες μετά ο Ζισκάρ Ντε Εστέν έγραψε ένα ερωτικό μυθιστόρημα στο οποίο εξιστορούσε την παθιασμένη σχέση του με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταιάνα!

Από τα δίχτυα του έρωτά του δεν ξέφυγε ούτε η Σίλβια Κριστέλ η θρυλική «Εμμανουέλα», φαντασίωση εκατομμυρίων αντρών στον κόσμο
Oι νυχτερινές εξορμήσεις του Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν από το μέγαρο των Ηλυσίων ήταν κοινό μυστικό, όπως και το γεγονός ότι η οικογένεια του δεν κατοικούσε μαζί του. Οι φήμες για ερωμένες έδιναν και έπαιρναν, ενώ ο ίδιος εξακολουθούσε να παρεμένει παντρεμένος με την Ανν Αϊμόν, σύζυγό του από το 1952. Κατόπιν... σιωπηλής συμφωνίας με τον Τύπο καμία από τις ερωτικές ατασθαλίες του προέδρου δεν τυπώθηκε, μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο των διαμαντιών το 1979.

Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, ο τότε αυτοκράτορας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Ζαν-Μπεντέλ Μποκάσα, είχε δωρίσει στον Ζισκάρ διαμάντια 30 καρατίων. Παράλληλα, τα κουτσομπολιά στη γαλλική πρωτεύουσα έκαναν λόγο για ερωτική σχέση του Ζισκάρ με την σύζυγο του Μποκάσα!

r4et5gv4xc2nhg4uj24hm2t4uhgj1

ΖΑΚ ΣΙΡΑΚ – Ο...πενταλεπτάκιας!
( πρωθυπουργός από 1974-1976,1986-1988 και Πρόεδρος της Δημοκρατίας 1995-2007)


Ο Γάλλος Πρόεδρος έμεινε στην ιστορία με το παρατσούκλι « ο εραστής του πενταλέπτου, συμπεριλαμβανομένου και του... ντους!». Πλήθος ερωμένων πέρασαν από το πλευρά του, οι περισσότερες εν γνώσει της υπερφιλόδοξης συζύγου του Μπερναντέτ. Η μόνη όμως που ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη, ήταν η Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε. Η Καρντινάλε βέβαια έδωσε μάχη διαψεύδοντας όλες αυτές τις φήμες ενώ κατέθεσε και αγωγή στο γαλλικό περιοδικό Marianne που δημοσίευσε άρθρο για το Love story του προέδρου με την ηθοποιό.

r4et5gv4xc2nhg4uj24hm2t4uhgj3


ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΙΤΕΡΑΝ- Ο...γητευτής! ( Πρόεδρος της Γαλλίας από το 1981-1995)


Πριν ακόμα εκλεγεί πρόεδρος, όλο το Παρίσι μιλούσε για την παθιασμένη σχέση του σοσιαλιστή πολιτικού με την διάσημη ιταλοαιγύπτια τραγουδίστρια Νταλιντά. Μάλιστα, μετά την εκλογή του και έχοντας ήδη δύο οικογένειες ( τη νόμιμη με την Ντανιέλ Μιτεράν και την παράνομη- και άγνωστη τότε- με την Αν Πινζό) ο Μιτεράν εγκατέλειψε τη Νταλιντά και αυτή μην αντέχοντας έπεσε σε κατάθλιψη και αυτοκτόνησε.

r4et5gv4xc2nhg4uj24hm2t4uhgj4


Ο γοητευτικός συνομιλητής, ο πρόεδρος με την πλέον ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, ο στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, κατάφερε και κράτησε για 20 ολόκληρα χρόνια κρυφή την σχέση του με την επιμελήτρια γαλλικού μουσείου του Λούβρου, Αν Πινζό και την ύπαρξη της κόρης τους Μαζαρέν, η οποία ήρθε στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 1978 .

Μιτεράν

Κώστας Γαβράς, Φρανσουάζ Σαγκάν και Φρανσουά Μιτεράν σε κοινή έξοδο

Η εθισμένη Φρανσουάζ Σαγκάν
Στο ενδιάμεσο βέβαια ο Μιτεράν είχε κι άλλες ερωμένες. Ανάμεσά τους και η γαλλίδα συγγραφέας Φρανσουάζ Σαγκάν.

Το Φθινόπωρο του 1985, κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του στην Κολομβία, ο Φρανσουά Μιτεράν προσκαλεί τη μυθιστοριογράφο να τον συνοδεύσει. Η Κολομβία είναι ο πρώτος παραγωγός κοκαΐνης ένα από τα ναρκωτικά με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Μεταξύ των καταναλωτών και η Φρανσουάζ.


Την επομένη της άφιξης της, βρέθηκε αναίσθητη στη σουίτα του ξενοδοχείου Intercontinental, από μία καμαριέρα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της γαλλικής αποστολής δειπνούν με τον κολομβιανό πρόεδρο. Ο Φρανσουά Μιτεράν που επισκέπτεται τη φίλη του, ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Την αγαπά απίστευτα. Την επόμενη κιόλας το βράδυ, το προεδρικό σκάφος Mystere 50 du Glam εξοπλισμένο με μονάδα ανάνηψης έχοντας μέσα τον προσωπικό γιατρό της Σαγκάν επαναπατρίζει στη Γαλλία τη συγγραφέα

korimiteran 711825542

Η Ντανιέλ Μιτεράν και η Μαζαρέν σε έξοδό τους μετά τον θάνατο του Φρανσουά Μιτεράν

Η Αποκάλυψη της εξώγαμης κόρης

Μέχρι που στις 10 Νοεμβρίου του 1994 το περιοδικό «Paris Match» δημοσίευσε στο εξώφυλλό του φωτογραφία της Μαζαρέν Πενζό, βάζοντας τέλος στο μεγάλο μυστικό. Το περιοδικό δέχτηκε επίθεση από σύσσωμο τον γαλλικό πολιτικό κόσμο και Τύπο, με τη «Figaro» να μιλά για «δημοσιογραφία του χοιροστασίου», τη γνωστή φράση του Χέλμουτ Κολ.

Χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι «αποκαλύψεις» του «Paris Match» έγιναν κατόπιν έγκρισης και επιθυμίας του ίδιου του Μεγάρου των Ηλυσίων, όπως αποκάλυπτε και η ίδια η κόρη του Μιτεράν στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Ο καλός μικρός στρατιώτης». Ίσως έτσι να εξηγείται και η αντίδραση του Μιτεράν όταν του ανακοίνωσαν ότι το περιοδικό αποκάλυψε την ύπαρξη της εξώγαμης κόρης του. Φέρεται λοιπόν τότε να απάντησε: « Ε, και λοιπόν»!

Βέβαια εκείνη την εποχή παράλληλα με την Μαζαρέν αποκαλύφθηκε ότι όταν το 1983 ο Μιτεράν πληροφορήθηκε πως άρχισαν κάποιοι να «μιλούν» για την κόρη του, προσπάθησε να εμποδίσει τη διαρροή διατάζοντας τον αρχηγό της αντιτρομοκρατικής να δημιουργήσει ειδική υπηρεσία παρακολούθησης τηλεφώνων δημοσιογράφων και κοσμικών που έγινε γνωστή με το όνομα « Ο πυρήνας των Ηλυσίων».

dfmitterrand

Ζακ Σιράκ και Φρανσουά Μιτεράν είχαν την ίδια ερωμένη!

Πριν από χρόνια κυκλοφόρησε ένα βιβλίο δυο Γάλλων δημοσιογράφων για την ΚΡΥΦΗ ΖΩΗ των πολιτικών της χώρας τους. Σ αυτό αναφερόταν ότι οι δύο Γάλλοι Πρόεδροι είχαν κάποια στιγμή την ίδια ερωμένη, που άπλωνε γέφυρες και στο δεξιό Σιράκ και στον σοσιαλιστή Μιτεράν

89g5fh6gf2h35gf

Νικολά Σαρκοζί... ο μετρ της επικοινωνίας
( Πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 ως το 2012)


Όλοι οι Γάλλοι πρόεδροι προσπαθούσαν να κρατήσουν την ιδιωτική τους ζωή, επίσημη και ανεπίσημη, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερους τόνους. Μοναδική εξαίρεση, ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προέβαλε μοναδικά τα ατοπήματα της πρώην συζύγου του ενώ εκμεταλλεύτηκε με μαεστρία την Κάρλα Μπρούνι, μετέπειτα σύζυγό του, κάθε φορά που έβλεπε τη δημοτικότητά του να πέφτει

Carla-Bruni-Nicolas-Sarkozy


Εξώφυλλο, του περιοδικού «Paris Match» το 2006, αποκάλυψε τη σχέση της πρώην συζύγου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, Σεσιλιά με τον πλούσιο επιχειρηματία Ρισάρ Ατιά έπειτα από μεγάλη συζυγική διένεξη.

NicolasSarkozyCeciliaSarkozyPresidentn Gcry3Jk3Ll

Και τον Οκτώβριο του 2007 ο πρόεδρος ανακοίνωσε το διαζύγιό του ενώ πολύ σύντομα φωτογραφήθηκε στην Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού με το πρώην τοπ μόντελ, την Ιταλίδα Κάρλα Μπρούνι.

r4et5gv4xc2nhg4uj24hm2t4uhgj5

Στις 8 Ιανουαρίου του 2008 ο Νικολά Σαρκοζί, προσφάτως διαζευγμένος, μιλάει ανοιχτά για τον νέο έρωτά του λέγοντας: «Με την Κάρλα έχω σοβαρή σχέση».

icemax 926 0e4ff50cb387556d3cdf2fd0f72f8640

Έντεκα εβδομάδες μετά την έκδοση του διαζυγίου του από την Σεσιλιά, παντρεύεται την Κάρλα Μπρούνι ενώ η πρώην κυρία Σαρκοζί υποστηρίζει σε βιβλίο που έγραψε πως αμέσως μετά το χωρισμό τους και μέχρι να γνωρίσει το μοντέλο-τραγουδίστρια, «περνούσε τις νύχτες του με την δημοσιογράφο και πολιτική αναλύτρια Ανν Φουλντά».

2f7c13232e13404e23cfd28dd9d8bff9 XL

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ... ο ανύπαντρος!

Ο πρόεδρος του δεν παντρεύτηκε καμία από τις γυναίκες του. Πριν την Βαλερί Τριερβελέρ, σχεδόν δηλαδή πριν από 20 χρόνια, κυκλοφόρησε στο Παρίσι η φήμη ότι η σημερινή υποψήφια δήμαρχος Αν Χιντάλγκο και τότε στενή συνεργάτιδά του, θα έφερνε στον κόσμο το παιδί τους, την ίδια περίοδο που η επίσημη σύντροφός του Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί!


Σιγανό ποταμάκι τον αποκαλούν, καθώς τίποτα πάνω του δεν θυμίζει ...γόη. Η Βαλερί Τριεβελιάρ αποφασίζει να τον διεκδικήσει από την Σεγκολέν το 2005. Ήταν μαζί βλέπετε από το 2000 και διάφορες σκηνές υστερίας της Σεγκολέν έβλεπαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

168133 francois-hollande-et-segolene-royal-le-19-avril-2008-a-fort-de-france


Το 2007, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έχασε στις προεδρικές εκλογές. Έχασε, όμως, και την αγάπη του Φρανσουά Ολάντ μετά από 30 χρόνια σχέσης και τέσσερα παιδιά. Ο Ολάντ επέλεξε να έχει πλέον επισήμως στο πλευρό του την Τριερβελέρ μέχρι που έσκασε το σκάνδαλο με τη Ζιλί Γκαγέ
Λέγεται μάλιστα ότι το διαμέρισμα, απέναντι από τα Ηλύσια Πεδία, στο οποίο- αγνοώντας επιδεκτικά όλους τους κανόνες ασφάλειας- επισκεπτόταν την ερωμένη του μ ένα σκούτερ που οδηγούσε ο ίδιος, χρησίμευσε και στο παρελθόν ως ερωτική φωλιά, αρκετών γάλλων προέδρων.
Ο παπαράτσι Σεμπαστιάν Βαλιελά – λέγεται ότι έλαβε 40.000 ευρώ αμοιβή από το περιοδικό Closer για την περίφημη φωτογραφία- δήλωσε στο RTL ότι παρακολουθούσε ανενόχλητος σχεδόν έναν χρόνο τον Ολάντ

closer-hollande-gayet scalewidth 630-thumb-large


Στον Τύπο κυκλοφορούν εξευτελιστικές γελοιογραφίες. Στο Twitter έκανε θραύση μία φωτογραφία-προϊόν φωτομοντάζ με τον Γάλλο πρόεδρο να φορά στην συνέντευξη Τύπου ένα κράνος στο κεφάλι. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε μέχρι και ένα παιχνίδι που απεικονίζει τον Ολάντ καβάλα σε ένα σκούτερ, να προσπαθεί να αποφύγει κινητά εμπόδια, όπως μία φιγούρα της Τριερβελέρ που τον κυνηγά ή διάφορους παπαράτσι.

17192217 hollande.limghandler

Η Τριερβελέρ κατέληξε σε κλινική με νευρικό κλονισμό, η Γκαγιέ μηνύει το Closer, φήμες την θέλουν έγκυο, δημοσιεύματα λένε ότι η Βαλερί θέλει να του δώσει άφεση αμαρτιών, ωστόσο ο Ολάντ δεσμεύτηκε ότι ως τις 11 Φεβρουαρίου, τότε θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Θα επιλέξει να τον συνοδεύσει στις ΗΠΑ η μέχρι και σήμερα άτυπη «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, δικαιολογώντας έτσι και το γεγονός ότι η Βαλερί διατηρεί εδώ και δύο χρόνια προσωπικό γραφείο στο Ελιζέ, με εξαμελές προσωπικό ή όχι;

TO KAI ME TI TPEI MAZI


Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι δημοσιεύματα θέλουν την Σεγκολέν να είναι αυτή που γνώρισε τον πρόεδρο με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ στο πλαίσιο της προεκλογικής της τότε εκστρατείας. Υπάρχει άλλωστε και φωτογραφία ντοκουμέντο με τις τρεις γυναίκες του προέδρου, σ ένα ενσταντανέ. Καμιά φορά βλέπετε, η εκδίκηση παραμένει ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

cdd0764a-cba4-42ba-aba7-32541daeb24c

Διαβάστε επίσης:

Τον χωρισμό του από την Τριερβελέρ ανακοινώνει ο Ολάντ

Φρανσουά Ολάντ: Οι γυναίκες του προέδρου