Συρία: Στη διάρκεια της «Γενεύη 2» σκοτώθηκαν 1.900 άνθρωποι

Συρία: Στη διάρκεια της «Γενεύη 2» σκοτώθηκαν 1.900 άνθρωποι

Την ώρα που οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου βρίσκονταν σε εξέλιξη, η αιματοχυσία στη Συρία συνεχίστηκε.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «μεταξύ της 22ας Ιανουαρίου και της 30ής Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα, υπήρξαν 1.870 νεκροί, εκ των οποίων 498 πολίτες, ενώ εξ αυτών 40 πέθαναν από τον λιμό και την έλλειψη φαρμάκων».

«Εξάλλου 646 αντάρτες, 208 τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα και του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), 515 στρατιώτες και άλλοι άνδρες πιστοί στο καθεστώς, καθώς και 3 κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν την ίδια περίοδο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

«Κατά μέσο όρο υπήρξαν 208 νεκροί κάθε ημέρα, ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα πιο αυξημένος. Ο αριθμός των νεκρών σε διάστημα εννέα ημερών είναι τρομακτικός, την ώρα μάλιστα που οι συζητήσεις της Γενεύης 2 μεταξύ του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης έχουν στόχο να επιτευχθεί μια πολιτική λύση στην κρίση», υπογράμμισε.

«Η σύνοδος θα έπρεπε να διεξαχθεί με πλήρη παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των συλλήψεων. Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να δράσει με σοβαρό και εμπεριστατωμένο τρόπο ώστε να σταματήσουν οι δολοφονίες και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, προτού επιχειρηθεί οποιαδήποτε πολιτική λύση», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.