ΚΟΣΜΟΣ

Άνοιξε σήμερα η διαθήκη του Νέλσον Μαντέλα

Άνοιξε σήμερα η διαθήκη του Νέλσον Μαντέλα

Το συνολικό ποσό των 46 εκατ. ραντ (περίπου 3 εκατ. ευρώ) φτάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν μετά το σημερινό άνοιγμα της διαθήκης του, η περιουσία που άφησε πίσω του ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβρη σε ηλικία 95 ετών.


Συνοψίζοντας το περιεχόμενο τού έκτασης 40 σελίδων εγγράφου, η διαπιστευμένη αντιπροέδρος του δικαστηρίου, Ντικγκανγκ Μοζενέκε δήλωσε πως «δεν περιήλθε στην αντίληψή της καμία αμφισβήτησή του», αναφέρει το Έθνος.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία λένε ότι καθένα από τα μέλη του προσωπικού που συνεργαζόταν στενά με τον θρυλικό ηγέτης της Ν. Αφρικής θα λάβει 50.000 ραντ, ενώ τα σχολεία στα οποία φοίτησε ο Μαντίμπα θα λάβουν από 100.000 ραντ για χορηγίες.

Επίσης ο Μαντέλα άφησε πίσω του μια κατοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ, ένα μικρό σπίτι στην αγροτική περιοχή του Eastern Cape καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων του, συμπεριλαμβανομένης της αυτοβιογραφίας τους Long Walk to Freedom.

Σύμφωνα την Μοζενέκε, η εκδήλωση ήταν «φορτισμένη με συναισθήματα από τη μεριά της οικογένειας αλλά όλα πήγαν καλά», προσθέτοντας ότι τα μέλη της οικογένειας του Μαντίμπα «ήταν πολύ ικανοποιημένα» με το περιεχόμενο της διαθήκης.

Η οικογένεια θα λάβει περίπου 1,5 εκατ. ραντ καθώς και τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα. Η οικογένεια έχει χρονική προθεσμία 90 ημερών για να προσβάλει τη διαθήκη.