Βραζιλία: Αιματηρή αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα

Βραζιλία: Αιματηρή αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα

Αστυνομική επιχείρηση στη φαβέλα Μόρο ντο Τζουραμέντου, στα βόρεια του Ρίο, είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 6 ύποπτοι και να τραυματιστούν άλλοι 4 άνθρωποι, εκ των οποίων 2 αστυνομικοί.


Όπως δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας Κάρλους Λεάλ Γκόμες, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αναζητούσαν, με την υποστήριξη ενός τεθωρακισμένου, μία ομάδα εμπόρων ναρκωτικών που είχε εμπλακεί την Κυριακή στην επίθεση εναντίον της Ειρηνευτικής Μονάδας της Αστυνομίας (UPP) που έχει αναπτυχθεί στις φαβέλες του Κομπλέξου ντου Αλεμάου (στα βόρεια του Ρίο) όπου μία 28χρονη αστυνομικός έχασε την ζωή της.

Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε 4 ακόμη φαβέλες από τις 05:00 τοπική ώρα, ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1 του δικτύου Globo.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται, η κατάστασή τους ωστόσο δεν κρίνεται σοβαρή, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Την Κυριακή οι κακοποιοί, οπλισμένοι με τουφέκια, άνοιξαν πυρ μέσα από ένα όχημα εναντίον μιας ομάδας πέντε αστυνομικών που περιπολούσε σε πλατεία της φαβέλας. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με την αστυνομία που ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Το όχημα εντοπίστηκε τη Δευτέρα στην φαβέλα Μόρο ντο Τζουραμέντου, γεγονός που οδήγησε στην επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα. Ένας άνθρωπος συνελήφθη και κατασχέθηκαν τέσσερα τουφέκια, δύο πιστόλια, δύο χειροβομβίδες και ποσότητες ναρκωτικών, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Γκόμες.

Στις υπόλοιπες φαβέλες, η αστυνομία συνέλαβε 9 ανθρώπους σήμερα το μεσημέρι. Όπλα και ναρκωτικά επίσης κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.