ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός βουλευτής έβγαλε χειροπέδες την ώρα της συνεδρίασης! (βίντεο)

Ιταλός βουλευτής έβγαλε χειροπέδες την ώρα της συνεδρίασης! (βίντεο)

Κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την ψήφιση μέτρου που θα πρέπει να μειώσει τον υπερπληθυσμό των ιταλικών φυλακών, ο βουλευτής της Λέγκα Tζανλούκα Μπουονάνο αποφάσισε- σε ένδειξη διαμαρτυρίας- να βγάλει από την τσέπη του χειροπέδες, τονίζοντας: «αυτές χρησιμεύουν για να πάτε τους εγκληματίες στην φυλακή».


Στην συνέχεια, παρά τις διαμαρτυρίες της προέδρου της βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, ο Μπουονάνο πλησίασε στα έδρανα της κυβέρνησης και άφησε τις χειροπέδες μπροστά στην θέση της υπουργού δικαιοσύνης 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι.

Οι δε υπόλοιποι εκπρόσωποι της Λέγκα που ήταν παρόντες στην βουλή σήκωσαν ταμπέλες με γραμμένο «όχι στο μέτρο που σώζει τους μαφιόζους». Η πρόεδρος Μπολντρίνι αποφάσισε, τελικά, να διακόψει την συνεδρίαση.

«Η ιταλική βουλή δεν βρίσκει ησυχία» τονίζουν πολλοί σχολιαστές. Πριν έξι ημέρες, οι βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και κατευθύνθηκαν, τρέχοντας, προς τα έδρανα της κυβέρνησης Λέττα και την πρόεδρο του σώματος.

Οι κάμερες και φωτορεπόρτερ, αμέσως μετά, απαθανάτισαν χειροδικία ανάμεσα σε βουλευτές του κινήματος του Γκρίλλο και της συμπολίτευσης. Οι εικόνες αυτές έκαναν τον γύρο του κόσμου, με πολλά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «βουλή η οποία μετετράπη σε ριγκ πυγμάχων».

7684357dd62888d3775dd6560d703a62