ΚΟΣΜΟΣ

Εννιάχρονος έσωσε ολόκληρη την οικογένειά του από διαρροή γκαζιού

Εννιάχρονος έσωσε ολόκληρη την οικογένειά του από διαρροή γκαζιού

Εννιάχρονο αγοράκι έσωσε τη μαμά, τον μπαμπά και τις δύο αδελφές του από βέβαιο θάνατο όταν συνειδητοποίησε ότι στην κουζίνα του σπιτιού τους υπήρχε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα από θερμαντικό σώμα.

Ο Αλέσιο βρήκε τους γονείς και τα αδέλφια του σε λιπόθυμη κατάσταση στο εσωτερικό της κουζίνας όπου ετοιμάζονταν να γευματίσουν. Αμέσως κατάλαβε ότι είχαν χάσει τις αισθήσεις τους από διαρροή και έτρεξε να ανοίξει το παράθυρο της κουζίνας ώστε να ανανεωθεί ο αέρας, αλλά και να σύρει τις αδελφές του στο διπλανό δωμάτιο.

Ο μικρός ήρωας δεν είχε εισπνεύσει το γκάζι γιατί την ώρα της διαρροής βρισκόταν στο μπάνιο, από όπου βγήκε ακούγοντας τις φωνές του πατέρα του. Λίγα λεπτά αφότου αργότερα αντίκρισε και τους τέσσερις ξαπλωμένους στο δάπεδο χωρίς τις αισθήσεις τους, με τη μικρότερη αδελφή του να χάνει αίμα από τη μύτη.

«Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν γκάζι. Έκλεισα τη μύτη μου, άνοιξα το παράθυρο και μετέφερα την αδελφή μου, Σαμπίνα, που είναι τριών μηνών έξω από την κουζίνα. Η μαμά μου είχε λιποθυμήσει κρατώντας το κινητό της τηλέφωνο. Το πήρα και κάλεσα για ασθενοφόρο», δήλωσε φουσκωμένος από περηφάνια ο 9χρονος Αλέσιο.

«Δύο λεπτά αργότερα δε θα τα είχαμε καταφέρει», είπε η μητέρα του, δύο ημέρες μετά την παραμονή της στο νοσοκομείο της Τεργέστης.

Η διευθύντρια του σχολείου του Αλέσιο διευκρίνισε ότι στο μάθημα της Φυσικής τα παιδιά είχαν μάθει για τις επιπτώσεις του ραδονίου στην ανθρώπινη υγεία, τονίζοντας: «Ο Αλέσιο ήταν τόσο καλός που συνέδεσε αμέσως τα δύο στοιχεία και κατάλαβε ότι η κατάσταση των δικών του προερχόταν από τον αέρα».

Όσο για τον ίδιο τον 9χρονο μαθητή, υποστηρίζει ότι αγαπημένο του μάθημα είναι η Φυσική, αν και παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν έχει πάρει καλούς βαθμούς: «Έχω πάρει δέκα, αλλά και 5,5 σε ένα τεστ για το οποίο δεν είχα προετοιμαστεί».