ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς φαγητό οι 900 σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου

Χωρίς φαγητό οι 900 σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου

Χωρίς φαγητό μένουν εδώ κι ένα μήνα περίπου εννιακόσιοι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηπείρου, παρότι δικαιούνται τη δωρεάν σίτιση.


Τα οικονομικά του ιδρύματος έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση που δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί ούτε καν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.

Οι μειώσεις που έγιναν στον προϋπολογισμό του 2014 οδήγησαν στη διακοπή της σίτισης για σπουδαστές πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εισόδημα κάτω των έξι χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Αποτέλεσμα είναι τα παιδιά αυτά να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και να σκέφτονται ακόμη και να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος των σπουδών.

Η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου έχει ήδη παρέμβει ζητώντας αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού όμως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απάντηση ενώ άλλες λύσεις που προτάθηκαν δεν έχουν εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Έτσι το πρόβλημα κάθε μέρα γίνεται και πιο έντονο, με σπουδαστές σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου όπου λειτουργούν τμήματα του ΤΕΙ να απειλούνται από υποσιτισμό.

Πηγή: epiruspost.gr