Ο «IRA» ανέλαβε την ευθύνη για τις βόμβες στα στρατολογικά κέντρα

Ο «IRA» ανέλαβε την ευθύνη για τις βόμβες στα στρατολογικά κέντρα

Μια οργάνωση που αυτοπαρουσιάστηκε ως ο IRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός), ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή, την προηγούμενη εβδομάδα, δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στρατολογικά γραφεία επτά πόλεων της Βρετανίας, ανακοίνωσε η βρετανική Σκότλαντ Γιαρντ.

 

Ο IRA ωστόσο έχει πλέον αφοπλιστεί εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

"Η ανάληψη της ευθύνης έγινε το Σάββατο 15η Φεβρουαρίου με επιστολή σε μια εφημερίδα της Βόρειας Ιρλανδίας (. . .) η ανάληψη της ευθύνης έγινε στο όνομα του IRA", ανέφερε η βρετανική αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Επτά δέματα με ύποπτο περιεχόμενο στάλθηκαν την Πέμπτη σε στρατολογικά γραφεία σε επτά πόλεις της Βρετανίας, στα οποία περιέχονταν μικροί, αλλά πλήρως "λειτουργικοί εκρηκτικοί μηχανισμοί" οι οποίοι φέρουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της "τρομοκρατίας της Βόρειας Ιρλανδίας", όπως είχε ανακοινώσει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο IRA αποκήρυξε οριστικά τη βία το 2005 στην προσπάθειά του να ενωθεί η Βόρεια Ιρλανδία στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, όμως μικρές ομάδες που είναι αντίθετες στη διαδικασία ειρήνευσης, όπως ο Πραγματικός IRA και ο IRA-Συνέχεια, συνεχίζουν τις επιθέσεις.

Η εφημερίδα The Irish News ανέφερε ότι έλαβε μια προκήρυξη σύμφωνα με την οποία "ο IRA αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή εκρηκτικών μηχανισμών στα στρατολογικά κέντρα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στην Αγγλία".