Ουκρανία: Συνάντηση με τον Γιανουκόβιτς έχει ο Κλίτσκο

Ουκρανία: Συνάντηση με τον Γιανουκόβιτς έχει ο Κλίτσκο

Ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σύμφωνα με δήλωση της εκπρόσωπου του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της επαγγελματικής πυγμαχίας.


«Ο Κλίτσκο πήγε στην οδό Μπάνκοβα (όπου είναι η προεδρία). Πήγε να συναντήσει τον Γιανουκόβιτς» έγραψε η Οξάνα Ζινόβιεβα στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, εκτός της πόλης Λβίβ, στα δυτικά της χώρας, όπου οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης και στο αρχηγείο της αστυνομίας, επιθέσεις σημειώθηκαν στην γειτονική πόλη Τερνοπόλ (Τερνοπίλσκα) όπου διαδηλωτές έριξαν βόμβες μολότοφ στο κτίριο του περιφερειακού αρχηγείου της αστυνομίας το οποίο έπιασε φωτιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ασφαλείας.

Στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ, επίσης στα δυτικά της Ουκρανίας, περίπου 50 διαδηλωτές με κουκούλες εισέβαλαν στην έδρα της περιφερειακής διοίκησης.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την «έφοδο στα δημόσια κτίρια», η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης μέχρι και έξι χρόνια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο