Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βοσνία

Newsbomb

Νέες διαμαρτυρίες πολιτών διοργανώνονται σήμερα στις πόλεις Σαράγεβο, Τούζλα, Μόσταρ, Ζένιτσα, Φόινιτσα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τη διαφθορά.

Στο Σαράγεβο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται έξω από το κτίριο της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, με αίτημα την παραίτηση των εκλεγμένων αξιωματούχων, κυρίως της κυβέρνησης της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας.

Στους δρόμους της Τούζλα σχεδιάζουν να βγουν και πάλι εργάτες των βιομηχανιών που έχουν κηρύξει πτώχευση. Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της κυβέρνησης του καντονιού της Τούζλα και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό την έδρα του υπουργείου Εσωτερικών και το δικαστικό μέγαρο.

Χθες, μικρή ομάδα διαδηλωτών απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Σαράγεβο εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την κατάσταση στη χώρα.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία "Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες '84", η οποία είναι αντιμέτωπη με πτώχευση. Η εταιρεία διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις που ανεγέρθηκαν για τις ανάγκες των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σαράγεβο πριν από 30 χρόνια.

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες και στην Μπάνια Λούκα, στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, με πρωτοβουλία ενώσεων βετεράνων πολέμου με αιτήματα διαφορετικά από εκείνα των διαδηλωτών στο Σαράγεβο.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της οργάνωσης, πρώην μελών των ενόπλων δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, Παντέλιε Τσουργκούζ και εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την κακή κοινωνική κατάσταση των βετεράνων πολέμου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved