ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ικανοποιημένη η Βρετανία με την κατάσταση στο Κίεβο

Ουκρανία: Ικανοποιημένη η Βρετανία με την κατάσταση στο Κίεβο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ χαιρέτισε την «εξαιρετική πρόοδο» στην Ουκρανία και δήλωσε ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να στηρίξει «μια νέα κυβέρνηση» και να πιέσει προκειμένου να δοθεί στο Κίεβο οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


«Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τους σημαντικότερους εταίρους μας για το ζήτημα της εξαιρετικής προόδου στην Ουκρανία», ανέφερε.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων 24 ωρών δείχνουν τη βούληση των Ουκρανών να προχωρήσουν σε ένα διαφορετικό μέλλον» και «να εγγυηθούν ότι οι φωνές όσων ξεσηκώθηκαν θαρραλέα αυτούς τους τελευταίους μήνες θα εισακουστούν», πρόσθεσε «χαιρετίζοντας» το γεγονός ότι απελευθερώθηκε η Γιούλια Τιμοσένκο.

Στον λογαριασμό του στο Twitter ο Χέιγκ έγραψε νωρίτερα ότι συνομίλησε «με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας (Φρανκ-Βάλτερ) Σταϊνμάγερ», και συμφώνησαν «να υποστηρίξουμε μια νέα κυβέρνηση και να πιέσουμε για (την εκταμίευση) οικονομικής βοήθειας ζωτικής σημασίας από το ΔΝΤ».

«Θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας στην ΕΕ για να υποστηρίξουμε μια νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία, όποτε αυτή σχηματιστεί», επανέλαβε στην ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.
Στο μεταξύ «είναι σημαντικό οι Ουκρανοί πολιτικοί ηγέτες να αντιδράσουν ψύχραιμα στις εξελίξεις» και να αξιοποιήσουν «τις προσπάθειες όλων των Ουκρανών», προκειμένου «να εργαστούν από κοινού για ένα επιτυχημένο μέλλον», ανέφερε ακόμη ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βρετανίας.