Οργισμένη η Μόσχα με τη βεβήλωση μνημείου του σοβιετικού στρατού

Οργισμένη η Μόσχα με τη βεβήλωση μνημείου του σοβιετικού στρατού

Την οργή της Μόσχας προκάλεσε η βεβήλωση μνημείου του σοβιετικού στρατού στη Σόφια, το οποίο άγνωστοι έβαψαν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.


Άγνωστοι έβαψαν στις 22 Φεβρουαρίου το μνημείο του σοβιετικού στρατού στη βουλγαρική πρωτεύουσα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εξεγερθέντες της Ουκρανίας.

Στο μπροστινό τμήμα του αγάλματος, οι δράστες έγραψαν στα ουκρανικά και το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία» και ζωγράφισαν κάποιο ακατάληπτο γκράφιτι σε σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας, με το οποίο ζητείται ενδελεχής έρευνα γι' αυτό το περιστατικό βανδαλισμού, προσαγωγή των δραστών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου να αποκατασταθεί η όψη του μνημείου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που το μνημείο πέφτει θύμα βανδαλισμών. Μία από τις προηγούμενες δύο φορές είχε αντιδράσει έντονα η ρωσική πρεσβεία στη Σόφια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.