Σλοβενία: Η Βουλή ενέκρινε το διορισμό των νέων υπουργών

Σλοβενία: Η Βουλή ενέκρινε το διορισμό των νέων υπουργών

Η Σλοβενική Βουλή ενέκρινε το διορισμό τριών νέων υπουργών στην κυβέρνηση της Άλενκα Μπράτουσεκ, η οποία στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, τόνισε ότι αναμένει τα πράγματα και στους τρεις τομείς να αλλάξουν προς το καλύτερο.


Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας "Lek", Μέτοντ Ντραγκόνια διορίστηκε υπουργός Οικονομίας, η Άλενκα Τρόπο Σκάζα υπουργός Υγείας και ο Γκόραζντ Ζμαβτς υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για τους απόδημους Σλοβένους.

Υπέρ του διορισμού των τριών υπουργών κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή τάχθηκαν 49 βουλευτές και 18 βουλευτές τους καταψήφισαν.

Η αντιπολίτευση δεν στήριξε το διορισμό τους και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, επειδή χρειάστηκε τρεις μήνες για να βρει τους αντικαταστάτες των υπουργών Υγείας, Τόμαζ Γκάνταρ και Οικονομίας, Στάνκο Στέπισνικ.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας, Μέτοντ Ντραγκόνια ήταν στην ίδια θέση στην κυβέρνηση του Γιάνεζ Ντρνοβσεκ από το 1996 έως το 1999.

Η νέα υπουργός Υγείας, Άλενκα Τροπ Σκάζα είναι γιατρός με 20ετή εμπειρία στην πρωτοβάθμια υγεία. Και οι δύο προτάθηκαν από το κόμμα "Θετική Σλοβενία", πρόεδρος του οποίου είναι η πρωθυπουργός Άλενκα Μπράτουσεκ.

Ο υπουργός Διασποράς Γκόραζντ Ζμαβτς είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος Συνταξιούχων (DESUS).