Ιταλία: Η Βουλή άναψε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση Ρέντσι

Ιταλία: Η Βουλή άναψε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση Ρέντσι

Με 378 θετικές ψήφους, 220 αρνητικές και μια αποχή, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής.

Κατά την ομιλία του στην βουλή, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο υπόλοιπος κόσμος τρέχει με την διπλή ταχύτητα από εκείνη της Ευρώπης» και ότι «μέσα στην Ευρώπη η Ιταλία αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες απ' ό,τι άλλες χώρες».

Ο 39χρονος Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο προκάτοχός του Ενρίκο Λέτα «δούλεψε πολύ για να προετοιμάσει την χώρα ενόψει του ιταλικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου», ενώ επέμεινε ότι «οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού συστήματος, η αλλαγή του φορολογικού συστήματος και της ζωής των εργατών και των επιχειρηματιών».

Σημειώνεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση της βουλής συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο οποίος απέφυγε επιμελώς να χαιρετήσει ή και να διασταυρώσει το βλέμμα του με αυτό του Ματέο Ρέντσι.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Ο Ρέντσι εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας