Ουκρανία: Καθήκοντα αρχηγού ενόπλων δυνάμεων ο προσωρινός πρόεδρος

Ουκρανία: Καθήκοντα αρχηγού ενόπλων δυνάμεων ο προσωρινός πρόεδρος

Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ανακοινώθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της προεδρίας.


Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα ανακοινωθεί απόψε στη Μαϊντάν, την κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές, ανακοίνωσε βουλευτής.

Η ανακοίνωση θα γίνει στις 19.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) ενώπιον των διαδηλωτών που βρίσκονται στην πλατεία Ανεξαρτησίας τους τελευταίους τουλάχιστον τρεις μήνες, ανακοίνωσε ο βουλευτής Βαλέρι Πάτσκαν στην ιστοσελίδα του κόμματός του Udar.

Πριν ανακοινωθεί δημόσια, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Μαϊντάν, το πολιτικό σχήμα που συγκεντρώνει τα κόμμα της αντιπολίτευσης, τα μέλη της κοινωνίας πολιτών και τις ριζοσπαστικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον βουλευτή.

Το Udar (στα ουκρανικά το Χτύπημα) είναι το κόμμα του Βιτάλι Κλίτσκο, πρωταθλητή πυγμαχίας που έγινε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου.