ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός πρέσβης στην Αλβανία: Εδώ έμαθα τη λέξη «tritol»

Αμερικανός πρέσβης στην Αλβανία: Εδώ έμαθα τη λέξη «tritol»

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Αλεξάντερ Άρβιζου σε συνέντευξή στον αλβανικό Τύπο αναφέρει ότι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τον ανησυχεί, ιδιαίτερα από τον μεγάλο αριθμό επιθέσεων με εκρηκτικούς μηχανισμούς που συνδυάζουν το υλικό «tritol».

Ανέφερε με χιούμορ μάλιστα ότι στην Αλβανία έμαθε τη λέξη «tritol» (TNT, ισχυρό εκρηκτικό- τρινιτροτολουόλιο).

« Παλαιότερα δεν γνώριζα την έννοια της , αλλά τώρα τη γνωρίζω. Αυτό είναι, σίγουρα, κάτι που μας ανησυχεί, που ανησυχεί και την κυβέρνηση, νομίζω ότι είναι κάτι που αφορά κάθε πολίτη της Αλβανίας».

Στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Μπλέντι Φεβζίου, στην εκπομπή «Opinion», ο Άρβιζου, λέει ότι μια από τις σοβαρές αιτίες της κατάστασης είναι οι νέοι διορισμοί στην κρατική αστυνομία.

« Πολλοί υψηλά ιστάμενοι έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Νομίζω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ζήτημα είναι ανοικτό για συζήτηση. Η μικρή ανησυχία μου είναι ότι κάθε φορά που γίνονται αλλαγές, πολλοί υπάλληλοι επηρεάζονται: στην τροχαία, στα σύνορα, στις υπηρεσίες και πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις, αλλά υπάρχει και ένας όρος στα αγγλικά : «το κάθε τι αποτελεί μήνυμα»!

Αναφερόμενος στις σημαντικότερες πολιτικές συζητήσεις που γίνονται στην Αλβανία, τη μεταρρύθμιση στη τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα στο χάρτη της αυτοδιοίκησης στη χώρα, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και μπορεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό, θα έπρεπε να έχει και τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, σημειώνει το albeu.

Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο