ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χέρι-χέρι Ισραηλινοί παραστρατιωτικοί και νεοναζί

Ουκρανία: Χέρι-χέρι Ισραηλινοί παραστρατιωτικοί και νεοναζί

Ο ρόλος του Delta, πρώην μέλους των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, και της ομάδας του στις οδομαχίες του Κιέβου.

Νεοναζί να πολεμούν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Γιανουκόβιτς χέρι-χέρι με ισραηλινές παραστρατιωτικές ομάδες: μπορεί να φαίνεται οξύμωρο με την πρώτη ματιά, αποκαλύπτει όμως το βρώμικο παιχνίδι συμφερόντων που παίζεται στις πλάτες του ουκρανικού λαού.

Η ιστορία του Delta, πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ, και ο ρόλος του στις οδομαχίες του Κιέβου, που αποκαλύπτει μάλιστα η μεγαλύτερη ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», αποδεικνύουν ότι κάθε άλλο παρά «νίκη της δημοκρατίας» αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως ισχυρίζονται ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Ο Delta, όπως αυτοαποκαλείται, είναι πρώην στέλεχος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι περίπου 30 ετών, γεννημένος στην Ουκρανία, έζησε στο Ισραήλ από το 1990, από όπου επέστρεψε στο Κίεβο τα τελευταία χρόνια, ως επιχειρηματίας. Δηλώνει ότι μπήκε στο κίνημα διαμαρτυρίας σαν «εθελοντής» στις 30 Νοεμβρίου, μετά τις βιαιότητες των κυβερνητικών δυνάμεων κατά φοιτητών.

«Είδα άοπλους πολίτες χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση να δέχονται επίθεση από μια καλολαδομένη πολεμική μηχανή, γεγονός που έκανε το αίμα μου να βράζει. Αποφάσισα να συμπαραταχθώ με τους διαδηλωτές και ξεκίνησα να αντεπιτίθεμαι με τον τρόπο που ξέρω, με ελιγμούς αντάρτικου πόλεων. Ο κόσμος με ακολούθησε και έτσι βρέθηκα να ηγούμαι μιας διμοιρίας νέων ανθρώπων, παιδιών στην κυριολεξία», δηλώνει.

Η ομάδα του, που έχει ονομάσει «οι κυανόκρανοι του Μαϊντάν», αποτελείται από 35 νεαρούς άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι καθοδηγούνται από άλλους πέντε –εκτός του Delta- βετεράνους του ισραηλινού στρατού. Οι υπόλοιποι ισραηλινοί βετεράνοι, ισχυρίζεται πως εντάχθηκαν στην ομάδα μόλις έμαθαν ότι ηγείται ένας «συνάδελφός» τους.

delta-kiev

Ο Delta, οργανώνοντας επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική του εκπαίδευση, ανέβηκε στην ιεραρχία των ομάδων που έπαιρναν μέρος στις οδομαχίες του Κιέβου. Παραδέχεται μάλιστα ότι παίρνει εντολές από τους νεοναζί του κόμματος «Σβόμποντα», στελέχη του οποίου κρατούσαν ρόλους-κλειδιά στην οργάνωση των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα που πολεμά δίπλα-δίπλα με τους νεοναζί, παρόλο που είναι εβραίος. «Δεν ανήκω σε αυτούς (στο κόμμα Σβόμποντα), όμως παίρνω εντολές από αυτούς. Ξέρουν ότι είμαι Ισραηλινός, Εβραίος και πρώην μέλος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων. Με αποκαλούν 'αδελφό'. Αυτά που λένε για το κόμμα Σβόμποντα είναι υπερβολές. Δεν μου αρέσουν γιατί είναι ασυνεπείς, όχι για κάποιο θέμα αντισημιτισμού», δηλώνει.

Η ομάδα του, η οποία διαθέτει και όπλα, αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει από τους νεοναζί αρμοδιότητες πολιτοφυλακής, κάνοντας περιπολίες. Τα σχέδιά του όμως δεν περιορίζονται εκεί. Ο Delta οργανώνει μια φιλόδοξη επιχείρηση αεροδιακομιδών τραυματισμένων διαδηλωτών για να νοσηλευτούν στο Ισραήλ. Τα χρήματα για αυτή την επιχείρηση προέρχονται από ιδιώτες δωρητές, όπως λέει, και βοήθεια από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουκρανία.

«Αν ήμουν Ουκρανός, θα ήμουν ήρωας. Αλλά είναι καλύτερα να μην αποκαλύψω το όνομά μου, αν θέλω να ζήσω ήρεμα και ειρηνικά», υποστηρίζει.

Ένας ανώνυμος παραστρατιωτικός, χρήματα από άγνωστες πηγές χρηματοδότησης, συνεργασία με τους νεοναζί τους οποίους σιγοντάρουν με τη σιωπή τους η Ευρωπαϊκή Ένωση και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που κατά τα άλλα στη χώρα της είναι οι φιλοναζιστικές εκδηλώσεις είναι απαγορευμένες. Πρόκειται για πτυχές του βρώμικου παιχνιδιού που παίζεται στην Ουκρανία, με τη νέα κυβέρνηση να φαίνεται μαριονέτα των μεγάλων δυνάμεων, για να προωθήσει συγκεκριμένα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά πλάνα.

Διαβάστε επίσης:

RT: «Οι ελεύθεροι σκοπευτές εκτελούσαν διαταγές της αντιπολίτευσης»

Πούτιν: Αρνητικές οι επιπτώσεις στην Τελωνειακή Ένωση

Στρατιωτικοί παρατηρητές στην Ουκρανία

Το Κίεβο δεν αποκλείει να συνεχίσει την συνεργασία του με τη Μόσχα

Μετάνιωσαν οι ΗΠΑ για τις πρωτοβουλίες που «άφησαν» στην Ευρώπη!

Ουκρανία: Κρίσιμες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-ΗΠΑ στο Παρίσι

Γερμανία: Προσοχή σε ενέργειες αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας

Μπαρόζο: Βοήθεια 11 δισ. ευρώ θα προσφέρει η ΕΕ στην Ουκρανία

Πούτιν: Δεν επιθυμεί να διαταραχτούν οι σχέσεις με τους εταίρους του

Υπό τον έλεγχο των Ρώσων και δεύτερη βάση πυραύλων στην Κριμαία

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει αιματοχυσία στην Ουκρανία!