ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Καταδίκη για το κάψιμο σημαίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σερβία: Καταδίκη για το κάψιμο σημαίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Το γραφείο της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο καταδίκασε οξύτατα το κάψιμο σημαίας της Σερβίας στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις ομάδες του Κοσόβου και της Αϊτής.


"Ζητάμε από τα αρμόδια όργανα και την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δράστες το συντομότερο δυνατό. Καθώς το κάψιμο εθνικής σημαίας παντού στον πολιτισμένο κόσμο αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα, το γραφείο για το Κόσοβο απαιτεί άμεση αντίδραση των αρμόδιων και να λοδογοτήσουν εκείνοι που έκαψαν τη σερβική σημαία" αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο.

Οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κοσόβου πριν από τον φιλικό αγώνα με την Αϊτή συγκεντρώθηκαν στην όχθη του ποταμού Ίμπαρ που χωρίζει το σερβικό και το αλβανικό τμήμα της πόλης Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο και έκαψαν σημαία της Σερβίας.

Από το γραφείο της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο τονίστηκε ότι προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την Πρίστινα, ούτε από τη διεθνή κοινότητα και από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις και επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξει την αντίδραση της FIFA.

Η ομάδα του Κοσόβου έπαιξε με αντίπαλο την Αϊτή το πρώτο επίσημο φιλικό παιχνίδι (το οποίο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα) από τον Ιανουάριο, όταν η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) ενέκρινε τη συμμετοχή της ομάδας σε φιλικούς αγώνες, αλλά χωρίς την ανάκρουση ύμνων και χωρίς εμφάνιση συμβόλων.

Στη συνεδρίαση στη Ζυρίχη παρουσία του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς και του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Κοσόβου, Φαντίλι Βόκρι συμφωνήθηκε επίσης ότι οι ομάδες του Κοσόβου δεν θα μπορούν να παίζουν σε αγώνες με αντιπάλους, ποδοσφαιρικές ομάδες των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.