Ουκρανία: Επίθεση χάκερ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

NEWSBOMB

Ουκρανία: Επίθεση χάκερ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο έπεσαν το ανώτατο σώμα ασφαλείας της Ουκρανίας και το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό, μια αγνώστων στοιχείων πηγή ξεκίνησε σειρά επιθέσεων Άρνησης Παροχής Υπηρεσιών (Denial of Service), που στόχο έχουν να γίνει αδύνατη η πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή δίκτυο από τους προβλεπόμενους χρήστες.

«Υπήρξε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση DoS στα δίκτυα επικοινωνιών του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, η οποία προφανώς αποσκοπούσε στην παρεμπόδιση των αντιδράσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κράτος μας», ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας και Άμυνας. Θύμα παρόμοιων επιθέσεων έπεσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Ukrinform.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το τηλεπικοινωνιακό σύστημα της χώρας επλήγη από τέτοιου είδους επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, μέσω εξοπλισμού που είχε εγκατασταθεί στην Κριμαία με στόχο την παρέμβαση στα κινητά τηλέφωνα μελών του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ορισμένες υπηρεσίες Ίντερνετ και τηλεφωνίας κόπηκαν αφότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο των αεροδρομίων και βασικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία.

Η κυβέρνηση πρόσταξε τα υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των ιστοσελίδων τους από επιθέσεις και διέταξε τα όργανα επιβολής του νόμου να ξεκινήσουν έρευνες για την ανεύρεση «αποδεικτικών στοιχείων των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και των υπευθύνων με σκοπό αυτοί να τιμωρηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Κριμαία: «Ένταξη στη Ρωσία μέχρι τα τέλη Μαρτίου»

LIVE: Οι εξελίξεις στην Ουκρανία – Ρωσία λεπτό προς λεπτό

Ο Ομπάμα δεσμεύτηκε για τη ασφάλεια των χωρών της Βαλτικής

Κέρι: Η προσάρτηση της Κριμαίας θα κλείσει το δρόμο στη διπλωματία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved