ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερες οι καλόγριες που είχαν απαχθεί από το χωριό Μαλούλα

Ελεύθερες οι καλόγριες που είχαν απαχθεί από το χωριό Μαλούλα

Με ανταλλαγή αιχμαλώτων έγινε η απελευθέρωση των 13 καλογριών που είχαν απαχθεί από το ιστορικό χριστιανικό χωριό Μαλούλα κοντά στη Δαμασκό.

Οι καλόγριες που κρατούνταν στην Γιαχρούντ στα σύνορα με τον Λίβανο μέχρι την έναρξη της επίθεσης του συριακού στρατού, αργότερα μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία. Οι καλόγριες που αντηλλάγησαν με άλλες κρατούμενες που ήταν στα χέρια της συριακής κυβέρνησης, πέρασαν από τον Λίβανο στην Συρία και έφτασαν στην πόλη Τζουμπεϊντέ Γιαμπούς.

Εκεί έκανε δήλωση η ηγουμένη Πελαγία Σαγιάφ που είπε πως άργησαν και είναι κουρασμένε και πως τους φέρθηκαν καλά, αλλά ότι δεν τις άφηναν να αισθανθούν γαλήνια λόγω των ρούχων που φορούσαν και επειδή έκαναν τον σταυρό τους.

Ο στρατηγός Αμπάς Ιμπραήμ-επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών του Λιβάνου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της ανταλλαγής, δήλωσε πως είχε επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωση 150 μοναχών, αλλά όταν την τελευταία στιγμή η οργάνωση Μέτωπο Eλ Νούσρα που τους κρατά ζήτησε την απελευθέρωση πολύ περισσότερων κρατουμένων, η συμφωνία σχεδόν ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο ισχυρισμό, οι καλόγριες αφέθηκαν ελεύθερες έναντι πρακτόρων του Κατάρ που βρισκόταν στα χέρια της Συρίας.

Haber.sol.org /toyrkikanea.gr

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία από το Παρίσι για τις 12 ελληνορθόδοξες μοναχές που απήχθησαν