ΚΟΣΜΟΣ

Στη θάλασσα Ανταμάν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing 777

Στη θάλασσα Ανταμάν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing 777

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

"Ναι πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν", δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των ερευνών στην περιοχή αυτή. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και, ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Την ίδια ώρα το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, αναμένοντας διευκρινίσεις από τη Μαλαισία για μια ενδεχόμενη νέα κατεύθυνση των ερευνών, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
"Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία", διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Φαμ Κιού Τιού, προσθέτοντας ότι η θαλάσσια έρευνα συνεχίζεται αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο 19χρονος Ιρανός που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι πιλότοι λίγο πριν μπουν στο μοιραίο Boeing

Μαλαισία: Τα 4 πιθανά σενάρια και ο επιβάτης με το κλεμμένο διαβατήριο

Μαλαισία: Η CIA δεν αποκλείει το τρομοκρατικό χτύπημα