ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι νεκροί σε επτά στη Νέα Υόρκη

Αυξάνονται οι νεκροί σε  επτά στη Νέα Υόρκη

Το έβδομο θύμα της έκρηξης λόγω διαρροής αερίου και της συνακόλουθης κατάρρευσης δύο κτηρίων στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν ανέσυραν από τα συντρίμμια οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.


Πολλοί είναι και οι τραυματίες από το τραγικό συμβάν, που δημιούργησε σύννεφο καπνού στον ουρανό της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Τα συνεργεία διάσωσης άρχισαν τις έρευνες στα συντρίμμια από την Τετάρτη το βράδυ, όταν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά η οποία είχε προκληθεί από την έκρηξη.
Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες από και προς τον τερματικό σταθμό του Grand Central αποκαταστάθηκαν μετά από πολύωρη διακοπή.

Οι εργασίες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονταν υπό το φως προβολέων τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει αρχικώς τα τέσσερα, στη συνέχεια τα πέντε και τελικά τα έξι, με την τύχη πολλών ανθρώπων να αγνοείται ακόμη.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο σημείωσε νωρίτερα, σε δηλώσεις του από τον τόπο του συμβάντος, ότι 15 λεπτά πριν από την έκρηξη, η εταιρεία παροχής αερίου είχε ενημερωθεί για διαρροή στο σημείο.
Ο κ. Ντε Μπλάζιο τόνισε ότι η «ισχυρότατη έκρηξη» κατέστρεψε ολοσχερώς δύο κτήρια και προκάλεσε ζημιές σε πολλά άλλα.