ΚΟΣΜΟΣ

Με απεργία πείνας απειλούν συγγενείς επιβατών του Boeing

Με απεργία πείνας απειλούν συγγενείς επιβατών του Boeing

Συγγενείς Κινέζων επιβατών του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines απειλούν με απεργία πείνας εάν οι αρχές της Μαλαισίας δεν τους παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει.


Οι οικογένειες εξέφρασαν την οργή τους σε Μαλαισιανούς αξιωματούχους, σε συνάντησή που είχαν μαζί τους στο Πεκίνο.

Οι τελευταίοι σημειώνουν ότι προσπαθούν να μικρύνουν το πεδίο των ερευνών για το αεροσκάφος, το οποίο πλέον έχει φτάσει τα 7,68 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το Boeing 777, με τους 239 επιβαίνοντές του, αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.

Στις έρευνες έχουν εμπλακεί συνολικά 25 χώρες.

sig1

Ο αριθμός των Κινέζων οι οποίοι επέβαιναν στο αεροσκάφος φθάνει τους 153.

Η πτήση MH730 είχε εκκινήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. Κριτική στις αρχές της Μαλαισίας έχουν ασκήσει και τα κινεζικά κρατικά μέσα.

Πολλοί συγγενείς επιβατών θεωρούν ότι υπάρχει απόκρυψη στοιχείων και ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις.Οι συγγενείς διοργάνωσαν μάλιστα ψηφοφορία για το κατά πόσο θα αρχίσουν απεργία πείνας.

Ο Αχμάντ Τζαουχάρι Γιάχι, από την πλευρά του, γενικός διευθυντής της Malaysia Airlines, δήλωσε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι η αεροπορική εταιρεία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τις οικογένειες των αγνοούμένων.

Ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσεΐν, εξάλλου, δήλωσε ότι «η έρευνα για το αεροσκάφος είναι σημαντικότερη από πολιτικές διαφορές και άλλα παρόμοια ζητήματα».

Χαιρέτησε επίσης την διεθνή ανταπόκριση στις ερευνητικές προσπάθειες και τόνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται σε δύο τεράστιους αεροδιαδρόμους βορείως και νοτίως της τελευταίας καταγεγραμμένης θέσης του αεροσκάφους.

Η Μαλαισία έχει καταλήξει ότι το Boeing 777 άλλαξε πορεία με εσκεμμένη παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα κινούμενο βορείως ή νοτίως των Στενών της Μάλακα, στις δυτικές μαλαισιανές ακτές.

Ο κ. Χουσεΐν σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας του θεωρούν την εξαφάνιση αποτέλεσμα «εσκεμμένης δραστηριότητας» ατόμου το οποίο επέβαινε στην πτήση.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Αποκάλυψη - Τι συνέβη στον πιλότο την ημέρα της πτήσης;

Μέσω υπολογιστή στο πιλοτήριο κάποιος άλλαξε την πορεία του Boeing

ΟΗΕ: Το αεροπλάνο της Malaysia δεν εξερράγη, ούτε συνετρίβη