ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Άκυρες οι εκλογές, σε αδιέξοδο η κυβέρνηση

Ταϊλάνδη: Άκυρες οι εκλογές, σε αδιέξοδο η κυβέρνηση

Προς το αδιέξοδο ώθησε ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ακυρώνοντας τις βουλευτικές εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου.

Μετά από μήνες διαδηλώσεων κατά της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στην χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο, καθώς όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου: «Οι εκλογές της 2ας Φεβρουαρίου είναι άκυρες».

Οι δικαστές, που έλαβαν την απόφαση αυτή με έξι ψήφους έναντι τριών, βασίστηκαν κυρίως στο γεγονός ότι οι εκλογές δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν σε 28 εκλογικές περιφέρειες όπου οι υποψήφιοι εμποδίστηκαν από διαδηλωτές να εγγραφούν στους καταλόγους. Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι εκλογές δεν διεξήχθησαν την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα και αυτό παραβιάζει άρθρο του Συντάγματος.

Η ψηφοφορία είχε διακοπεί από διαδηλωτές σχεδόν στο ένα πέμπτο των εκλογικών περιφερειών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να συνεδριάσει και να επιλέξει νέο πρωθυπουργό. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα διεξαχθούν νέες εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Ταϊλάνδη: Αίρεται την Τετάρτη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης