ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας

Ιράκ: Πολύνεκρη επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας

Ένοπλοι, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής κατέλαβαν το αρχηγείο του τάγματος της αστυνομίας στο χωριό Ιντζάνα του βόρειου Ιράκ, εισέβαλαν στους χώρους του με βυτιοφόρο όχημα γεμάτο με εκρηκτικά το οποίο ανατίναξαν σκοτώνοντας πολλά άτομα.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο διοικητής του τάγματος και ο βοηθός του, αλλά ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς γιατί τα θύματα έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια του κτιρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δήμαρχος της γειτονικής πόλης, Σουλεϊμάν Πεκ, που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να ανταλλάσσουν πυρά με τους ενόπλους, οι οποίοι κατέλαβαν και μία άλλη πόλη στην περιοχή, τη Σερχά.

Παράλληλα, σε άλλη περιοχή του Ιράκ, στα βόρεια, δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά εξερράγησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 11, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στο θέρετρο Νάμρα Ταμάνια, στην πόλη Κιρκούκ, όπου οι κάτοικοι γιόρταζαν την κουρδική γιορτή της πρώτης ημέρας της άνοιξης.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 40 τραυματίες σε βομβαρδισμούς