ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: Δεν θα βάλουν υποψηφιότητα οι κόρες μου

Μπερλουσκόνι: Δεν θα βάλουν υποψηφιότητα οι κόρες μου

Με κατηγορηματικό τρόπο αρνήθηκε τις φήμες που θέλουν να ζητά σε μία από τις κόρες του να βάλει υποψηφιότητα αντί γι' αυτόν στις Ευρωεκλογές – από τη στιγμή που του αφαιρέθηκε το δικαίωμα μετά την καταδίκη του για φορολογική απάτη – ο Σϊλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε μία από τις κόρες του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, τη Μαρίνα ή τη Μπάρμπαρα, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν τον Μάιο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το όνομα της οικογένειας Μπερλουσκόνι θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια.

«Όλα αυτά αποτελούν επινοήσεις του Τύπου», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι από τη Ρώμη. «Τα παιδιά μου δεν θα θέσουν υποψηφιότητα», είπε.
Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ένας βασικός «παίκτης» της ιταλικής πολιτικής σκηνής, ωστόσο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για αυτόν να ασκήσει επιρροή.
Στις 10 Απριλίου, οι δικαστές του Μιλάνου αναμένεται να αποφασίσουν εάν ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό ή η ποινή αυτή να μετατραπεί σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ο Μπερλουσκόνι