ΚΟΣΜΟΣ

Τιμοσένκο: Να ρίξουμε στους Ρώσους της Ουκρανίας πυρηνικά

Τιμοσένκο: Να ρίξουμε στους Ρώσους της Ουκρανίας πυρηνικά

H τηλεφωνική συνομιλία της υποψήφιας προέδρου που κάνει πάταγο

Ύβρεις και απειλές κατά της Ρωσίας, των Ρώσων της Ουκρανίας και προσωπικά του Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να εκτοξεύει σε τηλεφωνική συνομιλία, που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και κάνει πάταγο η πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο.

Οι φωνές, που ακούγονται μοιάζουν εξαιρετικά και προφανώς ανήκουν στην υποψήφια πρόεδρος της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο και τον πρώην αναπληρωτή γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας Νέστωρ Σούφριτς.

Κατά τα δημοσιεύματα η συνομιλία έγινε στις 18 του μηνός με αφορμή τις εξελίξεις στην Κριμαία και σ' αυτήν η κα Τιμοσένκο εκφράζει τη λύπη της, που δεν μπορεί να μεταβεί στην Κριμαία, δηλώνοντας έτοιμη να πιάσει αυτόματο και να μην παραδώσει τη χερσόνησο, ενώ ο συνομιλητής της συμφωνεί σε γενικές γραμμές, αν και υπογραμμίζει ότι «δεν είχαμε πολεμικό δυναμικό».

«Αυτό ξεπερνά κάθε όριο εντέλει. Διάβολε, πρέπει να πάρουμε τα όπλα στα χέρια και να πάμε να λιώσουμε αυτούς τους, γαμ..., διαολεμένους βρωμο...Ρώσους μαζί με τον αρχηγό τους. Λυπάμαι, που δεν μπορώ τώρα να βρεθώ εκεί, παπ... θα είχαν πάρει από μένα, όχι την Κριμαία», δηλώνει στο συνομιλητή της.

«Θα έβρισκα πώς να τους λιώσω αυτούς τους γαμ... Ελπίζω ότι θα κινητοποιήσω όλες τις σχέσεις μου, θα ξεσηκώσω όλο τον κόσμο, διάολε, ώστε να μη μείνει απ' αυτή τη Ρωσία ούτε καμένη γη», σημειώνει με έμφαση η υποψήφια πρόεδρος της Ουκρανίας, που πρόσφατα είχε συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Στο δε ερώτημα τί πρέπει να γίνει με τους Ρώσους, που έχουν απομείνει στην Ουκρανία, η Γ.Τιμοσένκο απάντησε: «Γαμ...πρέπει να τους ρίξουμε με ατομικά όπλα».

Το εντυπωσιακό είναι ότι ολόκληρη η συνομιλία γίνεται στα ρωσικά και χρησιμοποιούνται οι πλέον αρνητικές λέξεις και χαρακτηρισμοί για το ρωσικό πληθυσμό της Ουκρανίας. Άλλωστε δεν είναι μυστικό ότι μεγάλο μέρος της ουκρανικής ηγεσίας, ακόμη και της εθνικιστικής, στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιεί την ουκρανική γλώσσα στην καθημερινή της ζωή και «αναγκάζεται» να το κάνει δημοσίως για λόγους επικοινωνιακούς και πολιτικής ορθότητας έναντι του πιο εθνικιστικού τμήματος του εκλογικού σώματος και φυσικά της Δύσης, που ...συμπονά τον αμφιλεγόμενο «αγώνα για ανεξαρτησία».

Ολόκληρη η συνομιλία φιλοξενείται στο Youtube και αναμεταδίδεται από πολλά ρωσικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Στην Κριμαία ο ρώσος υπουργός Άμυνας

Ουκρανία: Απομακρύνει τα στρατεύματα από την Κριμαία