ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επίθεση Ναπολιτάνο στους ακροδεξιούς ευρωσκεπτικιστές

Ιταλία: Επίθεση Ναπολιτάνο στους ακροδεξιούς ευρωσκεπτικιστές

Σφοδρή επίθεση στους ευρωσκεπτικιστές, αλλά και στην «επιφανειακή» κριτική που τους ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ιταλίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή που έλαβε χώρα η χειρότερη ναζιστική θηριωδία επί ιταλικού εδάφους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η ειρήνη δεν είναι δώρο, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη» είπε ο πρόεδρος Ναπολιτάνο σε δημοσιογράφους.

Ο Ναπολιτάνο μίλησε στον απόηχο των γαλλικών τοπικών εκλογών της Κυριακής, στις οποίες οι ευρωσκεπτικιστές του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου πέτυχαν σημαντικά εκλογικά κέρδη, ενισχύοντας τις πιθανότητες επιτυχίας τους στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου. Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα στις γαλλικές τοπικές εκλογές ο Ναπολιτάνο είπε: «Πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους αυτό που βιώσαμε στην Ιταλία. Η Ευρώπη δεν μπορεί να παίζει με αυτούς που έχουν την τάση να δυσφημούν την κληρονομιά μας και τους αγώνες για την ελευθερία».

Ο 88χρονος Ναπολιτάνο παρέστη στις τελετές μνήμης για την 70ή επέτειο της σφαγής στα σπήλαια Φόσε Αρντεατίνε. Στις 24 Μαρτίου του 1944, 335 άμαχοι εκτελέστηκαν από τους Ναζί, σε αντίποινα για το θάνατο 33 γερμανών στρατιωτών από Ιταλούς παρτιζάνους.

Απάντηση στον Ιταλό πρόεδρο έδωσε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, πολιτικός σύμμαχος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου. Ο Σαλβίνι χαρακτήρισε «ντροπή» την επίθεση του Ναπολιτάνο στους ευρωσκεπτικιστές. «Οι δεινόσαυροι και οι ευρωγραφειοκράτες φοβούνται. Ο άνεμος της ελευθερίας έρχεται από τη Γαλλία, στις 25 Μαΐου οι εφιάλτες του Ναπολιτάνο της Μέρκελ και των οπαδών του ευρώ θα γίνουν πραγματικότητα» έγραψε ο Σαλβίνι στο Facebook.

Διαβάστε ακόμα:

Βενετία:2 εκατομμύρια ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία