ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Η σύνοδος της G8 του 2017 να γίνει στη Φλωρεντία

Ρέντσι: Η σύνοδος της G8 του 2017 να γίνει στη Φλωρεντία

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι πρόκειται να προτείνει στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου η σύνοδος της Ομάδας των Οκτώ (G8) που προγραμματίζεται να φιλοξενήσει η χώρα του σε τρία χρόνια να γίνει στη Φλωρεντία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα.


Σε ένα μήνυμά του μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook προς τους κατοίκους της Φλωρεντίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Ιταλία όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, θα (. . .) εντυπωσιάσει τους ηγέτες των πιο σημαντικών κρατών του κόσμου επιδεικνύοντάς τους το σύμβολο της Αναγέννησης».

Ο Ρέντσι, ο οποίος ήταν ως τον Ιανουάριο δήμαρχος της Φλωρεντίας —εξελέγη το 2009— ανακοίνωσε και τυπικά την παραίτησή του από το αξίωμα και παράλληλα ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Ντάριο Ναρντέλα στις δημοτικές εκλογές της 25ης Μαΐου.

Ο Ναρντέλα, προβεβλημένο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρείται ο επικρατέστερος υποψήφιος για την δημαρχία.
Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα, ο Ρέντσι πρόσθεσε: «είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα είναι για όλους εμάς μεγάλη ικανοποίηση, να καταφέρουμε να διαψεύσουμε τους τόσους μάντεις κακών, με τη σοβαρότητα και με τον δυναμισμό των προσπαθειών μας».

Ο Ρέντσι ανέφερε ακόμη ότι «τις επόμενες ημέρες πρόκειται να σταλεί σε όλες τις οικογένειες της Φλωρεντίας μια περίληψη» του απολογισμού του, όσων «πέτυχε ως δήμαρχος», χωρίς να επιβαρυνθούν για την εκτύπωσή της οι δημότες της.

Διαβάστε επίσης:

Κάμερον: Να ακυρωθεί η σύνοδος της G8 στο Σότσι