ΚΟΣΜΟΣ

Απολύθηκαν μετά την... άγρια νύχτα 3 σωματοφύλακες του Ομπάμα

Απολύθηκαν μετά την... άγρια νύχτα 3 σωματοφύλακες του Ομπάμα

Τρεις πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αυτή την εβδομάδα στην Ολλανδία, εστάλησαν πίσω στις ΗΠΑ και απολύθηκαν έπειτα από μια νύχτα μεθυσιού, αναφέρει η "Ουάσινγκτον Ποστ".


"Ο ένας τους βρέθηκε αναίσθητος από το μεθύσι στο χολ ενός ξενοδοχείου" του Άμστερνταμ το πρωί της Κυριακής, την παραμονή της άφιξης του αμερικανού προέδρου στην Ολλανδία για μια σύνοδο κορυφής για την ουκρανική κρίση, αναφέρει η "Ποστ", η οποία επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές που πληροφορήθηκαν το περιστατικό.

Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), επίλεκτη αστυνομία αρμόδια για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, είχε ήδη προκαλέσει σκάνδαλο τον Απρίλιο του 2012, όταν πράκτορές της είχαν κατηγορηθεί για συναντήσεις με εκδιδόμενες γυναίκες στη διάρκεια ενός ταξιδιού του Ομπάμα στην Καρταχένα της Κολομβίας.

Στη σημερινή περίπτωση, "η συμπεριφορά (των πρακτόρων) παραβιάζει τους νέους κανονισμούς που υιοθετήθηκαν από τη Μυστική Υπηρεσία" μετά το σκάνδαλο στην Κολομβία, όταν οι πράκτορες είχαν πιει και φέρει στο ξενοδοχείο τους εκδιδόμενες γυναίκες πριν από την άφιξη του Ομπάμα, υπογραμμίζει η "Ποστ".

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Εντ Ντόνοβαν επιβεβαίωσε πως η υπηρεσία "έστειλε πράγματι τρεις εργαζομένους στα σπίτια τους για πειθαρχικούς λόγους". Σύμφωνα με την "Ποστ" ο Ντόνοβαν αρνήθηκε να προβεί σε άλλα σχόλια.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Στους 24 οι νεκροί από την κατολίσθηση