ΚΟΣΜΟΣ

«Η λεκτική βία δεν βοηθά στην κρίση»

«Η λεκτική βία δεν βοηθά στην κρίση»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε το Βερολίνο, τονίζοντας ότι η λεκτική βία εις βάρος της Ρωσίας, δεν προσφέρει το παραμικρό στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

Ουσιαστικά, η γερμανική κυβέρνηση αντέδρασε στα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η πρώην πρωθυπουργός, Γιούλια Τιμοσένκο, σε μια υποκλαπείσα τηλεφωνική επικοινωνία, είπε ότι θα πρέπει να «εκτελέσουμε με πυρηνικά όπλα» τη ρωσική μειονότητα.

«Παρά την αντίθεσή μας στις ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία και τις διαφορετικές μας απόψεις ακόμη και σε θεμελιώδη ζητήματα, υπάρχουν όρια στη γλώσσα και στις σκέψεις τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

«Εικόνες βίας και φαντασιώσεις βίας προφανώς ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το όριο», πρόσθεσε.

Σε μια υποκλαπείσα τηλεφωνική της συνομιλία η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας ακούγεται να λέει ότι θέλει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, νεκρό.

Ένα ηχογραφημένο απόσπασμα της συνομιλίας της αναρτήθηκε ανώνυμα στον ιστότοπο YouTube, στο οποίο η Τιμοσένκο ακούγεται να λέει «είμαι έτοιμη να αρπάξω ένα αυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ και να τον πυροβολήσω στο κεφάλι», αναφερόμενη στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Η 53χρονη πρώην πρωθυπουργός επιβεβαίωσε μέσω του ιστοτόπου Twitter ότι είπε αυτή τη φράση συνομιλώντας με έναν πολιτικό στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε ότι ένα απόσπασμα στο οποίο ακούγεται να καλεί να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα σε περιοχές της Ουκρανίας όπου επικρατούν οι ρωσόφωνοι είναι προϊόν μοντάζ.

Διαβάστε επίσης:

Τιμοσένκο: «Προϊόν μοντάζ και υποκλοπής οι συνομιλίες»

Τιμοσένκο: Να ρίξουμε στους Ρώσους της Ουκρανίας πυρηνικά

Τιμοσένκο: Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα

Στην Κριμαία ο ρώσος υπουργός Άμυνας

Ουκρανία: Απομακρύνει τα στρατεύματα από την Κριμαία