ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα: Το κόμμα του Ερντογάν ανακοίνωσε πως νίκησε στις εκλογές

Άγκυρα: Το κόμμα του Ερντογάν ανακοίνωσε πως νίκησε στις εκλογές

Ο υποψήφιος του κόμματος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημαρχία της Άγκυρας δήλωσε σήμερα το πρωί πως νίκησε τον αντιπαλό του υποψήφιο της αντιπολίτευσης.


"Κύριε πρωθυπουργέ, μας ανοίξατε το δρόμο. Ο λαός της Άγκυρας και της Τουρκίας ακολούθησε το δρόμο σας σε ποσοστό 45%. Ο δρόμος είναι ανοικτός", δήλωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ, σε συνέντευξη Τύπου την οποία έδωσε έχοντας δίπλα του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Εμρουλάχ Ισλέρ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μετά την καταμέτρηση του 99,65% των ψηφοδελτίων,ο Γκιοκτσέκ συγκεντρώνει το 44,74% των ψήφων, έναντι 43,81% του αντιπάλου του του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μανσούρ Γιαβάς.

Οι δύο αντίπαλοι ανακοίνωσαν διαδοχικά χθες το βράδυ αμφότεροι τη νίκη τους σε μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη από κατηγορίες για νοθεία.
Το κόμμα του Ερντογάν, παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία φέρεται να εμπλέκεται, κατήγαγε μια μεγάλη νίκη στις χθεσινές δημοτικές εκλογές, κερδίζοντας στο σύνολο της χώρας το 45,5% των ψήφων, με μεγάλο προβάδισμα από τον κύριο αντίπαλό του, το CHP, που κέρδισε 27,9%.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, υποσχέθηκε αμέσως στους αντιπάλους του ότι θα τους κάνει "να πληρώσουν το τίμημα".

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η πρώτη δήμαρχος με μαντίλα