ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μεντβέντεφ αποκάλυψε τα σχέδια της Μόσχας για την Κριμαία

Ο Μεντβέντεφ αποκάλυψε τα σχέδια της Μόσχας για την Κριμαία

Τα σχέδια της Ρωσίας για την μετατροπή της Κριμαίας σε ειδική οικονομική ζώνη που θα προσφέρει φοροαπαλλαγές και θα έχει περιορισμένη γραφειοκρατία προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές, ανέλυσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ από τη Συμφερόπολη όπου βρίσκεται.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τη χερσόνησο όσο πιο ελκυστική είναι δυνατόν για τους επενδυτές, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει επαρκή έσοδα για την δική της ανάπτυξη», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός μιλώντας σε μέλη της κυβέρνησής του στην πόλη αυτή της Μαύρης Θάλασσας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ είναι ο πρώτος Ρώσος ηγέτης ο οποίος επισκέπτεται την επαρχία μετά την προσάρτηση επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας κυβερνητικών στελεχών, περιλαμβανομένου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ.

Αφού επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο κι ένα σχολείο ο Μεντβέντεφ προήδρευσε ενός κυβερνητικού συμβουλίου αφιερωμένου στην «κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης», με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ και του προέδρου της τοπικής βουλής Βολοντίμιρ Κονσταντίνοφ.

Οι πολίτες της Κριμαίας πρέπει να αισθάνονται πλέον ότι «ανήκουν σε μια ισχυρή χώρα», είπε ακόμη ο Μεντβέντεφ στη συνάντηση, τονίζοντας ότι ούτε ένας άνθρωπος εκεί δεν «πρέπει να χάσει όσα είχε».

Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στις λύσεις που εξετάζονται για την τροφοδοσία της περιοχής με ενέργεια και την υδροδότησή της. Ως σήμερα η χερσόνησος εξαρτάται για την κάλυψη βασικών της αναγκών από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ αναμένεται να μεταβεί επίσης στη Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται η βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου μετέβη ήδη στην επαρχία την περασμένη εβδομάδα όπου επιθεώρησε τα ρωσικά στρατεύματα και επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πάντως δεν έχει ακόμη επισκεφθεί την Κριμαία μετά την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κριμαία ο Μεντβέντεφ

Ρoή Ειδήσεων