ΚΟΣΜΟΣ

Χρυσές δουλειές για την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας

Χρυσές δουλειές για την οικονομική αστυνομία της Ιταλίας

Σε κατάσχεση περιουσίας αξίας δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ανήκε σε έναν Ιταλό ογδόντα ετών ο οποίος ζει λίγο έξω από την Ρώμη, προχώρησε η Guardia di Finanza, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας.


Ο ηλικιωμένος είχε αγοράσει 47 ακίνητα, ένα πολυτελές τζιπ, ένα αυτοκίνητο και ένα τροχόσπιτο, χωρίς να καταβάλει, ποτέ, ούτε ένα ευρώ, σε φόρους, στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Η όλη έρευνα της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013 και οδήγησε στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων σε χρόνο ρεκόρ, αν λάβει κανείς υπόψη του τα γραφειοκρατικά κωλύματα που προκύπτουν συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «το σύνολο της ακίνητης παρουσίας αποκτήθηκε χάρη σε μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων-κυρίως κλοπές και απάτες- στις οποίες ο ηλικιωμένος επιδόθηκε, σχεδόν αδιάκοπα, από τότε που ήταν δεκαέξι ετών».

Τις τελευταίες δεκαετίες κατάφερε να αποκτήσει ολόκληρες πολυκατοικίες στην Ρώμη και στα προάστια της Αιώνιας Πόλης «'Αρντεα» και «Τορ Βεργκάτα». Όλα δείχνουν, όμως, ότι η «σταδιοδρομία» του, (μετά από δεκατέσσερις καταδίκες για κλεπταποδοχή, κλοπή και παράνομη δόμηση) έχει φτάσει, πλέον, στο τέλος της.