ΚΟΣΜΟΣ

Με την καγκελάριο Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί η Αούνγκ Σαν Σου Κι

Με την καγκελάριο Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί η Αούνγκ Σαν Σου Κι

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι πρόκειται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, όπως δήλωσαν απόψε γερμανικές κυβερνητικές πηγές.


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στη Γερμανία, η 68χρονη Σου Κι θα συναντηθεί επίσης με τον Γερμανό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ, ενώ θα της απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Βίλλυ Μπραντ, το οποίο δίνεται σε πρόσωπα ή οργανισμούς που προωθούν τη διεθνή κατανόηση μεταξύ των λαών.

Το βραβείο, που απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2011 προς τιμήν του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας, Βίλλυ Μπραντ και μεταξύ των προσώπων που το έχουν λάβει είναι ο γεννημένος στην Αργεντινή Ισραηλινός διευθυντής ορχήστρας Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ, ο οποίος ζει στο Βερολίνο, και η Αιγύπτια συγγραφέας Λαΐλια Σολιμάν.

Ο Γκάουκ είχε συναντηθεί με τη Σου Κι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μιανμάρ –την άλλοτε Βιρμανία– τον Φεβρουάριο.

Η Σου Κι, που ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Μιανμάρ στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2015, παρέμεινε για 10 χρόνια σε κατ’ οίκον περιορισμό από το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας της.

Διαβάστε επίσης: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης