ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: «Βασιλιάς» της Χρυσής Ακτής ο Μακρής

Αυστραλία: «Βασιλιάς» της Χρυσής Ακτής ο Μακρής

«Βασιλιάς» της περίφημης Χρυσής Ακτής στην Αυστραλία μπορεί να αποκαλείται πλέον ο ομογενής Κώστας Μακρής, έχοντας αγοράσει τα ακριβότερα ακίνητα της περιοχής.

Ο Μακρής, ένας από τους πλουσιότερους κατοίκους της Αυστραλίας και πλουσιότερος ομογενής, είναι γνωστός και στην Ελλάδα, όπου πηγαινοέρχεται, επιδιδόμενος σε διάφορες δαπανηρές δραστηριότητές, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αποδέχεται τιμητικές προσκλήσεις για συμμετοχές σε επίσημες εκδηλώσεις.

Μετανάστευσε 16 χρόνων στην Αυστραλία και το επιχειρηματικό δαιμόνιο που τον διέκρινε από τα πρώτα κιόλας επαγγελματικά του βήματα, τον οδήγησε στην κορυφή, καθιστώντας τον, όχι μόνο τον πλουσιότερο ομογενή στους Αντίποδες, αλλά και τον πλουσιότερο κάτοικο της Νοτίου Αυστραλίας.

Οι τελευταίες επενδυτικές επιτυχίες του Μακρή φαίνεται πως στοχεύουν πλέον στην εμπορική εκμετάλλευση της πλέον ονομαστής τουριστικής αυστραλιανής περιοχής, της Χρυσής Ακτής, του γνωστού παγκοσμίως Gold Coast.

Η ικανότητα του επιχειρηματία να αγοράζει τεράστια εμπορικά συγκροτήματα με προοπτικές τον οδήγησε πέρυσι τον Απρίλιο στην αγορά του εμπορικού κέντρου Marina Mirage του Gold Coast, που στεγάζει καταστήματα πολυτελείας, τα οποία εμπορεύονται κυρίως προϊόντα από καταξιωμένες φίρμες του εξωτερικού.

Στα 55 εκατομμύρια δολάρια που κατέβαλε για την αγορά του εμπορικού κέντρου Marina Mirage, προστέθηκαν στη συνέχεια και μερικά ακόμη εκατομμύρια για να αποκτήσει και τη μαρίνα που βρίσκεται μπροστά από αυτό και φιλοξενεί πανάκριβα σκάφη πλουσίων επισκεπτών του Gold Coast.

Τώρα, έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε στην αγορά του εμπορικού κέντρου Oracle, που σε συνδυασμό με το μεγαλεπήβολο ξενοδοχείο που δεσπόζει πάνω από αυτό και αποτελεί έμβλημα του Gold Coast, επισκιάζει κάθε προηγούμενη αγορά, καθιστώντας τον Κώστα Μακρή «βασιλιά» των εμπορικών ακινήτων της περιοχής. Το συγκεκριμένο κέντρο περιλαμβάνει 60 καταστήματα, τρεις ιστορικούς πύργους και σχεδόν 300 χώρους στάθμευσης σε τρεις δρόμους με έναν ιδιωτικό δρόμο ανάμεσά τους.

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 350 εκατομμύρια.

Ο ομογενής Κροίσος, πάντως, αποκάλυψε ότι ενδιαφέρεται και γι άλλη μία εντυπωσιακή επένδυση στην περιοχή…

Διαβάστε ακόμα:

Του καρφώθηκε αλυσοπρίονο στο λαιμό και… (videos+photos)