Η δήλωση που προκάλεσε 5.000 μηνύσεις

Newsroom Newsroom

Η δήλωση που προκάλεσε 5.000 μηνύσεις

«Θα φροντίσω ώστε να υπάρξουν λιγότεροι Μαροκινοί στη χώρα», δήλωσε τον Μάρτιο ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός, Γκέερτ Βίλντερς και ήδη έχουν υποβληθεί εναντίον του περίπου 5.000 μηνύσεις.

«Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες μηνύσεις κατατέθηκαν σε όλη τη χώρα εναντίον του Βίλντερς», ανέφερε η εισαγγελία της Χάγης σε ανακοίνωση. «Έως και την Τετάρτη 2 Απριλίου είχαν υποβληθεί περίπου 5.000 μηνύσεις».

Στις 19 Μαρτίου, μετά τις δημοτικές εκλογές στην Ολλανδία, ο επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Βίλντερς, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τους ρώτησε αν θέλουν «περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς στην πόλη σας και την Ολλανδία».

«Λιγότερους! Λιγότερους! Λιγότερους!», φώναξαν οι οπαδοί του και ο Βίλντερς απάντησε: «θα το φροντίσουμε».

«Όσοι έχουν υποβάλει μήνυση θα ενημερωθούν αργότερα για το αν αυτές έχουν γίνει δεκτές», πρόσθεσε η εισαγγελία, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό ενδέχεται να διαρκέσει «περισσότερο καιρό απ’ ό,τι συνήθως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μηνύσεων».
Το PVV είχε υποψηφίους για τις δημοτικές εκλογές σε δύο ολλανδικές πόλεις και ήρθε πρώτο στην Αλμέρε και δεύτερο στη Χάγη.

Λίγες ημέρες αφού έκανε τις δηλώσεις αυτές, ο ολλανδός πολιτικός είχε διαβεβαιώσει ότι «ποτέ δεν είπα ότι όλοι οι Μαροκινοί πρέπει να φύγουν από τη χώρα», αλλά «μόνο οι εγκληματίες και όσοι επιθυμούν να φύγουν».

Εξάλλου αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του καθώς πιστεύει ότι «δεν είπα τίποτε κακό».

Ο Βίλντερς αθωώθηκε το 2011 από την κατηγορία της υποκίνησης σε μίσος. Οι δικαστές είχαν εκτιμήσει ότι ο βουλευτής δεν μπορεί να καταδικαστεί καθώς οι επικρίσεις του απευθύνονταν εναντίον του ισλάμ, μιας θρησκείας και όχι εναντίον μιας εθνοτικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία: Μετρά απώλειες ο ακροδεξιός Βίλντερς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved