ΚΟΣΜΟΣ

Καμερούν: Θύματα απαγωγής δύο Ιταλοί ιερείς και μία καλόγρια

Καμερούν: Θύματα απαγωγής δύο Ιταλοί ιερείς και μία καλόγρια

Θύματα απαγωγής στο Καμερούν έπεσαν δύο ιερείς από τη Βιτσέντσα της βόρειας Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έθεσε σε συναγερμό μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης στην πρεσβεία της, στη Γιαουντέ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, μια Καναδή καλόγρια απήχθη στην ίδια επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ωστόσο το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.

Όπως μετέδωσε το Ansa, η απαγωγή σημειώθηκε στο βόρειο Καμερούν περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα από ενόπλους που επέβαιναν σε πολλά οχήματα, ενώ κατέστρεψαν τις κατοικίες των ιερέων πριν τους απαγάγουν.

Ο ένας εκ των δύο ιερέων ζούσε στο Καμερούν τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ ο δεύτερος είχε φτάσει στη χώρα πριν περίπου έναν χρόνο, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, οι ιερείς βρίσκονταν στην αρχιεπισκοπή της Μαρούα, στο βόρειο άκρο του Καμερούν, στα σύνορα με τη Νιγηρία.

Σημειώνεται ότι οι απαγωγές αυτές πραγματοποιήθηκαν τρεις μήνες μετά την απελευθέρωση ενός Γάλλου ιερέα που είχε πέσει θύμα απαγωγής στην ίδια περιοχή στα μέσα Νοεμβρίου 2013, πριν κρατηθεί στη Νιγηρία.

Διαβάστε ακόμα:

Πακιστάν: Μωρό κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας! (video)