ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Έφηβοι απέσπασαν 3 εκατ. ευρώ από ηλικιωμένους!

Ιαπωνία: Έφηβοι απέσπασαν 3 εκατ. ευρώ από ηλικιωμένους!

Τρία εκατομμύρια ευρώ κατηγορούνται ότι απέσπασαν - κυρίως από ηλικιωμένους -τρεις Ιάπωνες έφηβοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tokyo Shimbun, τα τρία αγόρια, ηλικίας 17 ετών, κάτοικοι του Τόκιο, εργάζονταν για μια εγκληματική οργάνωση, η οποία τους έδινε το 2% με 5% του ποσού που κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματά τους.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται αστυνομικές πηγές, οι τρεις έφηβοι φέρονται να εμπλέκονται σε μια απάτη γνωστή με το όνομα «εγώ είμαι».

Ο δράστης τηλεφωνεί στο θύμα του, προσποιείται ότι είναι ένα μέλος της οικογένειάς του που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται άμεσα χρήματα. Στη συνέχεια ζητά από το θύμα να μεταφέρει ένα χρηματικό ποσό άμεσα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό ώστε να διευθετήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης ή να κακοποιηθεί από τη γιάκουζα.

Παρά την εκστρατεία ενημέρωσης της αστυνομίας, πολλά άτομα πέφτουν θύματα κάθε χρόνο αυτής της απάτης, τόσο στην Ιαπωνία όσο και σε άλλες ασιατικές χώρες.

Οι τρεις έφηβοι συνελήφθησαν κάθε ένας ξεχωριστά τους τελευταίους μήνες, ο τελευταίος εκ των οποίων την Τετάρτη αφού προσπάθησε να εξαπατήσει για δεύτερη φορά ένα ζευγάρι 60 ετών, το οποίο είχε πέσει θύμα της συμμορίας και πέρυσι.

Σε αυτή την περίπτωση, ο δράστης είπε στο ζευγάρι ότι ο γιος τους άφησε έγκυο μια γυναίκα και έπρεπε να της δώσει αποζημίωση 1 εκατ. γεν (7.000 ευρώ). Την πρώτη φορά το ζευγάρι έδωσε τα χρήματα, όμως τη δεύτερη επενέβη η αστυνομία…

Διαβάστε ακόμα:

«Ντυμένος» με 500.000 μέλισσες (pics)