ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Κατηγορεί το Twitter για φοροδιαφυγή!

Ερντογάν: Κατηγορεί το Twitter για φοροδιαφυγή!

Για φοροδιαφυγή κατηγόρησε το Twitter ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Twitter, το YouTube και το Facebook είναι διεθνείς εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος. Το Twitter είναι παράλληλα και φοροφυγάς. Θα ασχοληθούμε με αυτό», προειδοποίησε ο Ερντογάν, ο οποίος έβαλε στο… μάτι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τα… τιτιβίσματα με το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που εμπλέκουν τον ίδιο και το περιβάλλον του σε πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται, ότι η τουρκική αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών απέκλεισε έπειτα από εντολή της τουρκικής κυβέρνησης την πρόσβαση στο Twitter στις 20 Μαρτίου. Και μπορεί η Άγκυρα να αναγκάσθηκε, μετά τη διεθνή κατακραυγή και την απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο (καθώς παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης), να άρει την απαγόρευση στις 3 Απριλίου, ωστόσο ο Ερνογάν καταδίκασε για δεύτερη φορά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

«Εφαρμόσαμε την απόφαση, αλλά το επαναλαμβάνω, δεν την σέβομαι», τόνισε, ενώ παράλληλα επέκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο λέγοντας ότι «υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ξένων εταιρειών, αντί να υπερασπισθεί την ίδια τη χώρα του».

Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο YouTube θα διατηρηθεί, παρά τις δύο αντίθετες αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης, όσο δεν αποσύρονται ορισμένες πληροφορίες που οι τουρκικές αρχές θεωρούν «παράνομες».

Διαβάστε ακόμα:

Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το Ιερό Βυζαντινού Ναού σε… τουαλέτα!