ΚΟΣΜΟΣ

Διαταραχή κάνει τα πόδια αυτής της γυναίκας να… (photos)

Διαταραχή κάνει τα πόδια αυτής της γυναίκας να… (photos)

Από μία σπάνια διαταραχή που προκαλεί πρήξιμο στα πόδια πάσχει μία 39 ετών Βρετανίδα μητέρα, η οποία ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να απαλλαγεί από τον εφιάλτη.

Η Κάρα Τζόουνς πάσχει από lipoedema, μία πάθηση που συγχέεται με την παχυσαρκία, καθώς προκαλεί ανώμαλη συσσώρευση λίπους, ενώ όπως υποστηρίζει, τής έχει προκαλέσει διατροφικές διαταραχές, προσπαθώντας να αδυνατίσει τα πόδια της.

«Ήξερα ότι ήμουν διαφορετική από τότε που ήμουν έφηβη, καθώς τα πόδια μου ήταν υπερβολικά μεγάλα. Ήρθα αντιμέτωπη με την ανορεξία και τη βουλιμία, ενώ γυμναζόμουν υπερβολικά προκειμένου να λεπτύνω τα πόδια μου», περιγράφει η άτυχη γυναίκα, η οποία απαλύνει τον πόνο της με μία συσκευή πεπιεσμένου αέρα που της κάνει μασάζ, για να συμπληρώσει: «Έφθασα σε σημείο να φοράω μηδέν νούμερο μπλούζα και έξι παντελόνι. Σήμερα αισθάνομαι ένοχη γιατί οι πόνοι δεν με άφηναν να παίξω όσο ήθελα με τον γιο μου. Στο σχολείο με χλεύαζαν λέγοντάς μου ότι τα πόδια μου μοιάζουν με κορμούς δέντρου, ενώ η γιαγιά μου δεν με άφηνε να μπω στην κουζίνα επειδή είχα τόσο λίπος. Ήθελα απλώς να είμαι σαν όλους τους άλλους και να φοράω στενά τζιν».

Όσο για τη στιγμή που έμαθε ότι πάσχει από τη σπάνια διαταραχή; «Ήταν μια γλυκόπικρη εμπειρία η διάγνωση. Μέχρι τότε, η μόνη συμβουλή που μου είχαν δώσει ήταν να τρώω λιγότερο και να γυμνάζονται περισσότερο. Δεν επέφερε καμία απολύτως διαφορά», τονίζει η Κάρα, η οποία είναι συνιδρυτής μιας ομάδας υποστήριξης για άτομα με παρόμοια προβλήματα. Το επόμενο φθινόπωρο θα ταξιδέψει στη Γερμανία για λιποαναρρόφηση που θα κοστίσει 15.000 δολάρια.

Η Lipoedema είναι συνδεδεμένη με τον καρκίνο, ενώ είναι κληρονομική.

Διαβάστε ακόμα:

Νέες φωτογραφίες «καίνε» τον Πιστόριους (photos)